‘İnsanlarımıza Hizmet Etmeyi Bir Borç Bildik’

26 Ekim 2019 Cumartesi 17:40
Bu haber 556 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ottoman Palace’de düzenlenen Muhtarlarla Buluşma ve Dayanışma Yemeği’nde Hataylı muhtarlarla bir araya geldi.

‘İnsanlarımıza Hizmet Etmeyi Bir Borç Bildik'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ottoman Palace’de düzenlenen Muhtarlarla Buluşma ve Dayanışma Yemeği’nde Hataylı muhtarlarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen buluşma ve dayanışma gecesine Başkan Savaş’ın yanı sıra, CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Hatay CHP Milletvekillerinden Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin, , CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, Prof. Dr. Nazan  Savaş, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, dernek başkanları ve muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, “Yaklaşık on yıl önce bu kutsal camiada görev yapmaya başladık. Mahallemize ve halkımıza hizmet edebilme adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Halkımızın sorunlarına çözüm üretmek amacıyla her zaman muhtarlarımız ile iş birliği içerisinde hareket etmekteyiz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a bizlere destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederim. Bizler Hatay olarak bu kadar güçlü isek kendisi sayesindedir ” dedi.

Hatay’ın hoşgörü kenti olduğunu ve Hatay’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, “Hatay farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı, barışın, kardeşliğin, dostluğun ve güzelliğin kenti. Bu güzel kentin 593 muhtarı ile bir arada olmak beni oldukça mutlu etti. Sizlerin sorunları bizlerin sorunlarımız. Sizlerin her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, “Sizlerle beraber 10 buçuk yıldır çalışmaktayız. Hep birlikte Hatay’ımızın her karış toprağına ve insanına hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Hizmet ederken de birlikte paylaşmanın manevi duygularını hep birlikte paylaşıyoruz. Sizler ile birlikte hem Hatay’a hizmet ettik hem de Hatay’ın her karışına huzur getirebilmek için hep birlikte el ele verdik. Hatay’ın huzur iklimini birlikte inşa ettik. Emeği geçen yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Hatay’ın zor bir coğrafyada yer aldığını belirten Başkan Savaş, “Son günlerde ekonominin gittikçe gerilemesi, kırsal kesimde de ürettiklerimizin hem satışlarındaki sıkıntılar hem de ürün fiyatlarının daha alt seviyede satılması dolayısıyla sıkıntı yaşamaktayız. Ayrıca savaşın gölgesinde psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sıkıntıları hep birlikte göğüsledik. İnsanlarımıza hizmet etmeyi bir borç bildik” sözlerine yer verdi.

Yerelden kalkınma amacıyla birçok çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Savaş, “Yerelden kalkınmanın konuşulduğu bir zamanı yaşıyoruz. Biz de yerelden kalkınma için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önce EXPO’yu aldık, ilçelerimizde de kooperatifler kuruyoruz . Kooperatifler aracılığıyla birlik olacağız. Yöresel ürünlerimizi, meyve, sebze, hububat gibi ürünlerimizi kooperatifler aracılığıyla Türkiye’ye ve dünyaya pazarlayacağız” dedi.

Başkan Savaş, “Dünyadaki 26 gastronomi şehrinden biri olduk. Hatay’ın gastronomi kültürünü dünya ile paylaşıyoruz. Gittikçe turist sayımız artıyor. Ve ekonomiye katkımız gittikçe yükseliyor. Savaşın gölgesinde durmadan yorulmadan dünyaya entegre olma ve Hatay’ı dünyaya tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder