‘İş Yerleri Hasar Gören Sigorta Acentelerine Tam Destek’

15 Eylül 2023 Cuma 16:15
Bu haber 163 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 18. Meslek Grubu Meclis Üyesi Levent Çam, 18.Meslek Grubu Meclis Üyeleri Emir Horuz ve Osman Çoban, şehrimizde faaliyet gösteren Sigorta Acentelerini ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

‘İş Yerleri Hasar Gören Sigorta Acentelerine Tam Destek'

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 18. Meslek Grubu Meclis Üyesi Levent Çam, 18.Meslek Grubu Meclis Üyeleri Emir Horuz ve Osman Çoban, şehrimizde faaliyet gösteren Sigorta Acentelerini ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

6 Şubat tarihinde bölgemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası iş yerleri hasar gören ve konteynerlerde hizmet veren Sigorta Acenteleri ziyaret edildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 18.Meslek Grubu Meclis Üyeleri,  deprem sürecinde tüm üyelerini ziyaret ederek, sorunlarını dinledi, yerinde tespit etti ve bu sorunların çözümü için en yetkili birimlerle görüşülerek başta çadır ve konteyner desteği, bilgisayar ve ekipman desteği olmak üzere, finansmana erişimleri, Bölge acentelerinin DASK Hasar dosyalarında yaşadıkların sorunlara istinaden DASK Genel Müdürü  SEDDK Başkan Yardımcısı SAİK Başkanı ve üyeleri İskenderun’a davet edilerek Bölge acenteleri ile buluşturuldu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çam, 18.Grup  Meslek  Grubu Meclis Üyeleri Emir Horuz ve Osman Çoban ile birlikte şehrimizde faaliyet gösteren   Sigorta Acenteleri ve DASK Temsilciliği  ziyaret edilerek karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ziyaretler de yaptığı değerlendirmesinde; “6 Şubat tarihinde bölgemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası tüm üyelerimizin sorunları ile yakından ilgilendik. Odamızın 18.Meslek Komite Üyeleri olan Sigortacılarımızın da ilk günden itibaren yanlarında olduk. Depremden sonra KOSGEB tarafından bölgemizde faaliyet gösteren az hasarlı, orta hasarlı ve ağır hasar alan sektör işletmeler için hibe ve 2 yıl geri ödemesiz sıfır faizli kredi desteği ile sektörleri için kapsama alınması noktasında   TOBB ile görüşülmüş  ve KOSGEB desteği kapsamına alınmıştır. 18. Meslek Meclis Üyeleri, sektörün sorunlarının çözümüne yönelik bir çok toplantılar oldu ve verimli geçerek neticeler alındı.  Bu toplantılardan söz edecek olursak Türkiye Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Atilla Benli İskenderun’a gelerek , İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çam ile görüştü ve sigortacılarımızın  Dizüstü Bilgisayar taleplerini karşıladı. Yine  Bölge Acentelerimizin DASK Hasar dosyalarında yaşadıkları sorunlara istinaden  DASK Genel Müdürü SEDDK Başkan Yardımcısı ve SAİK Başkanı  ve üyeleri İskenderun’a davet edilerek bölge acenteleri ile buluştu . İskenderun Kaymakamlığı ile görüşülerek Şehir için minibüs durağının içerisinde ATO Çarşı Konteyner alanında 10 tane sigorta Acentelerimize konteyner imkanı sağlandı. Yine DASK Kurumundan 18.Grup  Meslek Meclis Üyeleri talebi üzerine 8 adet ofis konteyner, Masa, sandalye, klima alındı ve talep eden sigorta acentelerimize verildi. El birliği ile bu zorlu süreci atlatacağımıza inanıyoruz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm meslek gruplarımızın sorunları ile yakından ilgileniyor ve çözüm yolları noktasında elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz ve bu sorunları en yetkili birimlere ileterek somut çözümler alıyoruz. Bu gün de şehrimizde faaliyet gösteren üyelerimiz aynı zamanda Sigorta Acentelerimize ziyaret  gerçekleştirdik ve sorunlarını dinleme fırsatı bulduk” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Şehrimizde faaliyet gösteren Sigorta Acenteleri ise ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getirerek,  İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi  aynı zamanda 18. Meslek Grubu Meclis Üyesi Levent Çam, 18.Meslek Grubu Meclis üyeleri Emir Horuz, Osman Çoban ve İTSO yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

Yorum Gönder