IŞİD’li Teröristin Cenaze Törenine Tepkiler Büyüyor!

11 Haziran 2019 Salı 18:42
Bu haber 663 kez okundu

2014’te IŞİD’e biat eden ve daha sonra cihatçı Ceyş’ulİzze komutanı olan Abdülbasit el-Saruti için Reyhanlı Tevhid Camii’nde gerçekleşen kitlesel cenaze törenine Hatay halkı tepki gösterdi.

IŞİD'li Teröristin Cenaze Törenine Tepkiler Büyüyor!
2014’te IŞİD’e biat eden ve daha sonra cihatçı Ceyş’ul İzze komutanı olan Abdülbasit el-Saruti için Reyhanlı Tevhid Camii’nde gerçekleşen kitlesel cenaze törenine Hatay halkı tepki gösterdi.
2013 yılında yaşanan bombalı saldırıların ardından gözler bir kez daha Reyhanlı’ya çevrilirken, cenaze töreninde ortaya çıkan tablo rahatsızlık yarattı. Hatay’ın hassasiyetine dikkat çeken Hataylılar, sosyal medyada tepkilerini dile getirirken, “Kardeşliğimizi kimse bozamaz” mesajları da verdi. Reyhanlı’da gerçekleşen cenaze töreninde ortaya çıkan tabloya Hatay halkının verdiği tepkiler giderek büyüyor. Tepkilerde Hatay’ın bir kültür ve kardeşlik mozaiği olduğunu, huzur ve barış ortamının provoke edilmek istendiğini vurgulayan halk tarafından sosyal medyada özetle şu ifadelere yer verildi; “Burası hassas bir kent, yüzyıllardır medeniyetlerin beşiği, huzur ortamında yaşayan vatandaşların huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Yetkililer bu tür tehlikeli eylemlere nasıl göz yumarlar? İnanılır gibi değil... Bu memlekette ne yaparlarsa yapsınlar kardeşliğimizi bozamayacaklar... Çelik gibi birliğimize, beraberliğimize kimsenin gücü yetmez... Bu karanlık emellere hizmet etmekten vazgeçin. İhanetin meşruluğu olmaz. Hainden dost da olmaz...  Halen şehitler verdiğimiz bu cennet vatanımızda bizim bizden başka dostumuz yok. Provokasyonlara alet olmayalım.  Alevilerin kökünü kazıyacağız diye savaş naraları atan sözde cihatçı, IŞID’çi terörist ve taraftarlarına biz taraf olamayız. Hatay'ın yüzyıllardır huzur ve barış içerisinde kardeşçe yaşama kültürüne ve iradesine zarar vermeye kimsenin gücü yetmeyecek.”
Bir dönem Suriye milli takımının kaleciliğini yapan ve iç savaş sırasında IŞİD’ekatılan Abdülbasit el Sarut, Hama’nın kuzeyinde Suriye Ordusu’na karşı savaşırken yaralandıktan sonra getirildiği Reyhanlı ilçesinde hastanede öldü. Son dönemde Ceyş’ulİzze örgütünün komutanı olan Sarut için Reyhanlı’da kitlesel cenaze töreni düzenlenmesi dikkat çekti.  Abdülbasit el-Sarut için Reyhanlı Tevhid Cami’nde kitlesel bir tören düzenlendi ve ardından cenazesi tekbirlerle Suriye’ye gönderildi.
Serkan Topal: “Hatay Bir ‘Barış’ Kenti”
Reyhanlı’daki kitlesel cenaze töreni sonrası bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili SerkanTopal, Hatay’ın bir ‘Barış’ kenti olduğuna dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:“Hatay, bütün inançların barış içerisinde, özgürce yaşandığı, ‘öteki’si olmayan insanı sevgi sembolü olarak gören, yüzyıllardır bu anlayışından asla ödün vermeyen, bütün ilçeleriyle birlikte bir medeniyet kentidir.
‘Alevilerin kökünü kazıyacağız’ diyen, çağdışı bir anlayışın temsilcisi, vatandaşımız dahi olmayan bir şahsın Reyhanlı’da yapılan gösterişli ‘cenaze töreni’ asla kabul edilemez bir durumdur. Bu provokatif davranışın Reyhanlı’da yapılmış olması, Hatay’ın birliğine dinamit koymakla eşdeğerdir.
Sayın Kaymakamın açıklaması sevindiricidir, ancak yeterli değildir. Hatay’ın birliği ve barışı konusunda hassasiyetini bildiğimiz Sayın Valimizden beklentimiz; olabilecek bu tür provokatif eylemlere asla izin vermemesi gerektiğidir.
Hatay’ın birliği her türlü siyasi kaygıdan uzak olmalıdır. Hiçbir değer, birliğimizden daha kıymetli olamaz. Hatay’ın 15 ilçesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın; Hatay’ın barışı, kardeşliği, birlik ve beraberliği için ne kadar hassas olduklarını biliyoruz. Halkımızın sağduyusuna güveniyor ve bu tür eylemlerin birliğimizi bozmaya yetmeyeceğini ve Hatay Halkının bu tür oyunlara gelmeyeceğini ifade ediyor, hükümet yetkililerini göreve davet ediyorum. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyumuza saygı ile bildiriyorum.”

Yorum Gönder