Işıl Yücesoy’a 50. Sanat Yılı Sürprizi

16 Ekim 2019 Çarşamba 21:29
Bu haber 687 kez okundu

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği ‘EYUDER’ ve İskenderun Teknik Üniversitesi ‘İSTE’ işbirliği ile düzenlenen, Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumu ‘UEDFOR-1’, Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde gerçekleşti. Eğitim düzeyinin yükselmesine katkı amacıyla düzenlenen Forum, Payas Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Işıl Yücesoy'a 50. Sanat Yılı Sürprizi
Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği ‘EYUDER’ ve İskenderun Teknik Üniversitesi ‘İSTE’ işbirliği ile düzenlenen, Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumu ‘UEDFOR-1’,  Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde gerçekleşti. Eğitim düzeyinin yükselmesine katkı amacıyla düzenlenen Forum, Payas Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye’nin birçok bölgesinden uzman Eğitimci ve yöneticiler katılım sağladı.

EYUDER başkanı Dr. Adem Çilek ile İSTE Turizm Fak. Dek. Prof. Nazif Çalış’ın eş başkanlığını yürüttükleri Forum’da konuk katılımcılarla yakından ilgilenen Eğitimci Bora Karademir, çalışkanlığının yanı sıra organizasyona katkısı “Eğitimde yaratıcı drama” başlıklı atölye çalışmasıyla dikkat çekti ve katılımcı eğitimcilerin takdirini topladı.

Keyifli ve verimli ortamda gerçekleşen Eğitim Forumu’nun sürpriz konuğu ise duayen sanatçı Işıl Yücesoy oldu. İskenderun’un sevilen simalarından Sacit Şerbetçi’nin daveti üzerine Forum etkinliğine konuk olarak katılan sanatçı programa pozitif enerjisiyle renk kattı.

Yıllardır tiyatro ve ses sanatçılığının yanı sıra beste ve söz yazarlığı ile de sanat dünyasındaki haklı başarılarıyla kendine yer edinen, sevilen, sayılan duayen isim Işıl Yücesoy’a Eğitim camiası ve sevenleri tarafından İskenderun’da bir de sürpriz yapıldı.

İSTE Yazıcı Konservatuar salonunda gerçekleşen Forum’un Gala gecesinde sahneye davet edilen Işıl Yücesoy’a  İSTE  yetkilileri ve EYUDER yetkililerinden 50. Sanat yılı münasebetiyle sürpriz bir Jest gerçekleştirildi.  Işıl Yücesoy sahnede iken eserleri ve geçmişi ile ilgili hazırlanan kısa film gösteriminin ardından, EYUDER başkanı Adem Çilek tarafından Onur ödülü olarak, İSTE öğrencilerinin el emeği olan ANKA Kuşu tablosu ile İSTE Turizm Fakültesi Dekanı Nazif Çalış tarafından da İSTE’nin anı-teşekkür Plaketi takdim edilerek 50. Sanat yılı alkışlarla kutlandı.

Bu jest karşısında duygulu anlar yaşayan duayen sanatçı Işıl Yücesoy,  ilerleyen yaşına rağmen sahnede muhteşem sesiyle sergilediği doğaçlama sohbeti ve seslendirdiği müthiş müzik eserleriyle salonu dolduran hayranlarını mest etti. Okuduğu şiirler ve şarkılarla konukları kâh coşturup kâh duygulandıran Işıl Yücesoy’u dinleyenler, sanatçının sergilediği canlı performans karşısında ayakta coşkuyla alkışladılar.

Gala sonrası fuaye salonunda katılımcı konukların sanatçı ile birlikte hatıra fotoğrafları çekildikleri EUDFOR-1 Gala gecesine EYUDER yetkililerinin yanı sıra İSTE yetkilileri, Yükseliş Koleji kurucusu işadamı Nuri Uysen ve konuk eğitimciler ile davetliler katıldılar.

 

 

Yorum Gönder