İskenderun 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu

16 Temmuz 2019 Salı 13:42
Bu haber 574 kez okundu

İskenderun’da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü anma programları kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve tüm şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okutuldu ve hatim duası yapıldı.

İskenderun 15 Temmuz'da Tek Yürek Oldu

İskenderun’da 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü anma programları kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve tüm şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okutuldu ve hatim duası yapıldı.

Müftü Osman Şekerci 15 Temmuz'un önemine dikkat çekerek, hain darbe kalkışmasının asla unutulmaması gerektiğini söyledi. Okunan mevlidi şerif ve ilahilerin ardından hatmi şeriflerin duası okundu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise canlarını feda etmekten çekinmeyen bu milletin darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirterek, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, barış ve kardeşliğimize kast eden bu hainlere Allah fırsat vermesin " dedi.

Kaptan Mehmet Paşa Camisinde okunan mevlid programına protokol üyeleri, şehit yakınları, Gaziler, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı. Mevlid programının ardından Kaptan Mehmet Paşa Camii’nin avlusunda vatandaşlara lokma dağıtıldı, şehirler için dua edildi.

Protokol üyeleri daha sonra İskenderun Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik’ sergisine katıldı. Serginin açılış kurdelesinin İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Hatay Barosu ikinci başkanı Avukat Sevinç Çakıcı kesti. Açılış kurdalesinin kesilmesinden sonra gezilen sergi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

İSKENDERUNLULARA KAVURMA

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle İskenderun Atatürk Anıt Alanında düzenlenen etkinlik kapsamında Kızılay ile birlikte İskenderun halkına kavurma dağıttı. Kolları sıvıyarak kendi elleriyle hazırladıkları kavurmaları dağıtan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya vatandaşlar durumdan memnun şekilde kavurmasını afiyetle yedi.

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında İskenderun'da birlik beraberlik görüntüleri verildi. İskenderun'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anıt alanında düzenlenen etkinliklerde 15 Temmuz gecesi hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve gazilerimiz rahmet ve minnetle anıldı. Yapılan konuşmalarda ise Türkiye'de darbelerin artık tarihe karıştığı 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletinin darbeler karşısında artık tahammülünün kalmadığının mesajı verilirken Türkiye'nin birliğin ve bütünlüğüne karşı Türk milletinin her zaman tek yürek olacağının mesajları verildi.

Yorum Gönder