İskenderun Belediyesi Mevlana’yı Unutmadı

16 Aralık 2019 Pazartesi 16:05
Bu haber 557 kez okundu

İskenderun Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatı Şeb-i Arus’un 746. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

İskenderun Belediyesi Mevlana'yı Unutmadı
İskenderun Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatı Şeb-i Arus’un 746. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

İskenderun Doğa Kolejinde düzenlenen anma programına İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun İlçe emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Mevlana'nın insanlık tarihinin en önemli düşünürlerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Mevlana'nın sabır, sevgi ve hoşgörüyü esas alan düşünceleri asırlar boyunca başta Türk toplumu olmak üzere insanlığa ışık tutmuştur" diye konuştu.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakk’a vuslatı olan ‘Şeb-i Arus’un 746. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına konuşmacı olarak katılan Yazar Sinan Yağmur ise "Mevlana'nın sevgi kavramı çok iyi anlamalıyız "dedi.

Yağmur, daha sonra Hz. Mevlana’nın yaşamı ve düşünceleri hakkında konferans verdi.

Konferans sonunda ise Başkan Fatih Tosyalı, programa konuşmacı olarak katılan Yazar Sinan Yağmur'a katılımlarından dolayı teşekkür ederek Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi rahmetle andıklarını söyledi.

Yorum Gönder