İskenderun Belediyesi Zabıtasına Saldırı

21 Temmuz 2016 Perşembe 14:29
Bu haber 1329 kez okundu

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta personeline kimliği belirsiz kişiler tarafından hain bir saldırı gerçekleşti.

İskenderun Belediyesi Zabıtasına Saldırı
Alınan bilgilere göre olayın şu şekilde geliştiği ifade edildi:

İskenderun Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğünde görevli zabıta personelleri kentteki rutin inşaat denetimlerini sürdürürken Sakarya Mahallesinde bulunan bir inşaat tarafından yapılmakta olan bir binayı incelemeye gitti.

Binanın önüne gelen zabıta ekipleri araçtan inmeden arakadan kendilerini takip eden bir araç zabıta aracına arkadan vurdu. Ardından araçtan inen ellerinde sopa, demir ,levye, çekiç, bulunan grup zabıta personeline adeta linç girişiminde bulunarak olay yerinden kaçtı.

Olayın emniyete bildiren zabıta personeli ağır şekilde yaralanarak özel bir hastanede tedavi altına alındılar.

Saldırıyı Kınıyorum

Olayı duyar duymaz hastaneye gelen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yapılan saldırıyı kınayarak, ”Zabıta personelimiz rutin denetimlerini yaparken personelimize saldırmışlar. Personelimiz görev başında iken bu saldırı insanlık dışıdır. Bu saldırılara rağmen zabıtanın kamu düzeninin sağlanması adına denetimlerine aralıksız devam edecektir. Bunu yapanlar hak ettiği cezayı alacaklarına inanıyorum.” dedi.

Suç Duyurusunda Bulunduk

Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Zabıta Müdürü Bekir Aksoy ise yaptığı açıklamada ,”arkadaşlarıma yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Böyle bir şey olmaz. Hangi çağda yaşıyoruz. Ekiplerimiz buraya gelmeden bu firmaya ait Numune ve Dumlupınar mahallesindeki inşaat denetiminde yapıların mimari, proje ve eklerine uygun olmayan imalat ve uygulamalar bulunduğunu tesit ederek inşaatı mühürlemişler. Ardından yapılan bu saldırı çok manidar. Saldırıyı yapan kişiler hakkında görevli memura mukavemet ve kamu aracına zarar vermekten dolayı suç duyurusunda bulunduk. Bizler her zaman görevimizin başındayız, olmaya devam edeceğiz. Bu tür saldırılar bizler yıldıramaz” şeklinde konuştu.

Saldırıya uğrayan zabıta personeli ise ,”bizler sadece görevimi yapıyorduk. Daha araçtan inmeden saldırıya uğradık. Emniyet ekiplerine ifadelerimizi verdik. Bizlere bu saldırıyı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” şeklinde görüş beyan ettiler.

Yorum Gönder