İskenderun Din-Bir-Sen Şubesi Açıldı

17 Nisan 2018 Salı 09:41
Bu haber 1340 kez okundu

İskenderun Din-Birsen-Şube’si açıldı. Açılışı için İskenderun’a gelen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Müftülüğü’nü ziyaret ettiler.

İskenderun Din-Bir-Sen Şubesi Açıldı

İskenderun Din-Birsen-Şube’si açıldı. Açılışı için İskenderun’a gelen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Müftülüğü’nü ziyaret ettiler.

Hatay ziyaretleri kapsamında İskenderun ilçe Müftülüğü’nü ziyaret ettiklerini belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, müftü vekili Mehmet Altunal ile görüştü ve sendikaları adına bir tablo hediyesinde bulundu.

İskenderun ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen aylık mutat toplantısı gerçekleştirildi. İlçede görev yapan tüm din gönüllüleri ile bir araya geldiği toplantıda da kısa bir konuşma yapan Özdemir, “Sendikacı, ahlak ve edep kavramlarını ruhunda taşıyan insan olmalıdır. İnsanlık haysiyetine yaraşır şekilde davranmalı ve adil olmalıdır. Başta kendi mesleki ve insani saygınlığını koruyabilmeli, şahsında üyelerinin mesleki ve insani saygınlığına gölge düşürmemelidir. Milli ve manevi değerlere bağlılığını sadece söylemleriyle değil, aynı zamanda davranışları ve yaşantısıyla gösterebilmelidir. Sendikacı, şahsiyetini, kişiliğini, karakterini ve saygınlığını makamından alan kişi olmamalıdır. İyi bir lider, dil, din, ırk, mezhep ve siyasi düşünce farkı gözetmeksizin her türlü ayrımcılığa karşı mücadele edebilmelidir. İnsanları ötekileştirici üslup ve davranışlardan kaçınmalı, sendikanın imkânlarını ahlaksızlığının ve edepsizliğinin arka bahçesi olarak kullanmamalıdır. Birlik beraberlik içinde olmak bir Müslüman için çok hem de çok önemlidir. Kimseyi ötekileştirmeden, o sendika bu sendika diye ayırmadan meselenin özüne inmek gerekli. Bizler için mesele üye toplama meselesi değil! Mesele Gönüllere girmek, mesele Ülkemizin yararına olan hayırlı işlere imza atıp, gelecek nesillerimize daha müreffeh yarınlar bırakmak, mesele olayı kişiselleştirmeden, sorunu insani çerçeveler içinde çözmek. Bizler çıktığımız bu yolda bir söz verdik: ‘Hiçbir şekilde hiçbir şartta kimseye bağlı olmadan bulunduğumuz Diyanet camiası içinde meslektaşlarımızın refahı için, yapabileceğimiz her şeyin en iyisini yapmaya gayret gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Peygamberimizin (s.a.v) bir hadisi ile ifadelerime devam edeyim: Bir iş yapmak istediğin zaman iyice düşün. Eğer sonu iyi ve faideli ise yap. Eğer sonu zararlı ve günah ise terk et’ emin olun ki yaptığınız işleri gözleriniz dolarak yapıyorsanız, o yol sizin için doğru yoldur.

Biz Diyanet Camiası içerinde faideli işler yapmaya, diyanet personellerinin sorunları dinleyip gerekli yerler ile gerekli istişareleri yaparak hayırlı neticelere kavuşturmak için gece gündüz demeden hizmette yarışıyoruz. Bir yerde bir tek sendika olacağına dört tane sendika olsun ve her koldan personeller hizmet olarak faydalansın. Bir masayı bir kişinin kaldırması nerede dört kişinin kaldırması nerede… Biz istiyoruz ki, müftüler ve idareciler tüm sendikalara eşit mesafede davransın.  (a) sendikasından istifa etmek isteyen ve (b) sendikasına geçmek isteyen personel müftüler tarafından makama çağrılıp neden, niçin şeklinde istifa nedeni sorgulanmasın. Asıl sorgulamayı yapması gerekenler ise, istifa edilen sendikanın başkan ve yöneticileri kendi kendilerini sorgulasın. Hizmet veremedik sorun çözemedik üyemizle gereği gibi ilgilenemedik demeli sorunu kendi idare ve yöneticiliklerinde bulmalıdır. Eğer benim bir yönetici arkadaşım bir din görevlisi arkadaşına farklı bir sendikanın üyesi olduğundan dolayı selam vermiyor, almıyorsa o yöneticimi derhal görevinden alırım. Malumunuz ülkemiz hain bir darbe girişimi atlattı. Devletimizin bekası Milletimizin birlik ve beraberliğini sarsacak sinsi planlar yapıldı içeride ve dışarıda Türkiye Cumhuriyeti Devletini küçük ve güçsüz göstermek isteyen FETÖ türü örgütler ve zihniyetler birilerinin elleri tarafından türetildi. Böyle sancılı ve sıkıntılı süreçler geçirirken bir ve beraber olmalıyız. Ümmet bilinciyle hareket etmeliyiz. Devletimizin ve yöneticilerin yanında olmalı, onlara sahip çıkmalıyız Allah ordumuza yurdumuza devletimize milletimize ve idarecilerimize güç kuvvet versin. İslam ümmetinin son kalesi olan Türkiye’mizin lideri ve ümmetin umudu Cumhurbaşkanımızı korusun” diye konuştu.

İskenderun Din-Bir-Sen Şube Başkanlığına Mustafa Enzin getirildi. Başkan Enzin ve yönetimine başarılı çalışmalar dileyen genel başkan Özdemir, “İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, İlçe Müftü Vekili Vaiz Mehmet Altunal’a ve değerli meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Toplantımızın ve yapacağımız işlerini hayırlara vesile olmasını niyaz ederim" diye konuştu.

Genel Başkan Özdemir’in Hatay ziyaretlerine, genel başkan yardımcıları ve yönetim kurulunun yanı sıra Hatay İl başkanı Yahya Atçı ile Reyhanlı İlçe Başkanı eşlik etti.

İskenderun Din-Bir-Sen Şubesi ilçe yönetimi şöyle oluştu:

Başkan Mustafa Enzin, ilçe sekreteri Hasan İnci, ilçe teşkilat ve mali işler sekreteri Mehmet Doğan.




Yorum Gönder