İskenderun Gençlik Merkezi’nden Yarıyıl Gezisi

04 Şubat 2022 Cuma 10:44
Bu haber 406 kez okundu

İskenderun Gençlik Merkezi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında öğrenciler ve velilerle tarih dolu bir müze gezisi gerçekleştirdi.

İskenderun Gençlik Merkezi'nden Yarıyıl Gezisi

İskenderun Gençlik Merkezi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında öğrenciler ve velilerle tarih dolu bir müze gezisi gerçekleştirdi.

Yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin adresi her yıl olduğu gibi bu yıl da İskenderun Gençlik Merkezi oldu. Yıl içerisinde yapmış olduğu etkinliklerle adından başarıyla söz ettiren gençlik merkezi yarıyıl tatili ile birlikte yoğun günler geçiriyor. Öğrencilerin verimli ve güzel zaman geçirmesi amacıyla Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında İskenderun Gençlik Merkezi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğiyle Hatay Arkeoloji Müzesi gezisi düzenlendi. 35 yabancı uyruklu ve Türk öğrenci ve velilerinden oluşan ekip arkeoloji müzesinin büyülü atmosferini rehberler eşliğinde teneffüs etti. Gezinin tamamlanmasıyla Belen Seyir Terasta verilen yemek ikramının ardından oynanan oyunlarla öğrencilerin keyifli zaman geçirip arkadaşlık ilişkilerini pekiştirdiği etkinlikle katılımcılar unutulmaz bir gün geçirdi. İlk defa müzeyi gezen öğrencilerden Hacer Dokuyucu ‘Çok merak ediyor, görmeyi çok istiyordum. Gençlik Merkezi sayesinde arkadaşlarımla ve ailemle gezme fırsatı buldum. Çok sayıda tarihi eser gördük en çok mozaikleri beğendim. Bize bu imkanları sunan gençlik merkezine çok teşekkür ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ‘İskenderun Gençlik Merkezi olarak amacımız gençlerin sportif ve sanatsal gelişimine katkı sunacak faaliyetler gerçekleştirmenin yanı sıra kültürel gezilerle de gençlerin keyifli vakit geçirmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda öğrencilerin evde olduğu sömestr tatilinde rehber eşliğinde Hatay Arkeoloji Müzesi gezisi gerçekleştirerek gençlere şehrimizin tarihi dokusu anlatıldı.’ şeklinde açıklamada bulundu.


Yorum Gönder