İskenderun HADO’yu Bekliyor!

01 Şubat 2018 Perşembe 11:12
Bu haber 1460 kez okundu

İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergâhta deniz otobüsü seferlerinin projesinin gündeme gelmesi bölgede olumlu tepkilerle ve heyecanla karşılandı.

İskenderun HADO'yu Bekliyor!

İskenderun’dan Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergâhta deniz otobüsü seferlerinin projesinin gündeme gelmesi bölgede olumlu tepkilerle ve heyecanla karşılandı.

İskenderun Turizm Derneği başkanı Sabahattin Uygun HADO Deniz Otobüsü Projesini desteklediklerini ve bir an önce hayata geçmesini beklediklerini belirtti. Sabahattin Uygun yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve gündeme gelen ‘HADO’ Hatay Deniz Otobüsü Projesi'ni sonuna kadar destekliyoruz. Proje kapsamında Samandağ ve İskenderun ilçelerinden Mersin, Kıbrıs ve Lübnan'a deniz otobüsü seferlerinin düzenlenecek olmasını, Hatay ve özellikle İskenderun adına büyük bir mutlulukla karşılıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanarak ortaya konulan büyük projeler ve bu yöndeki gayretlerle Hatay, ülkemizin ve Doğu Akdeniz’in yıldızı olmaya en büyük adaydır. Özellikle Gündemdeki EXPO 2021 ve UNESCO Gastronomi kenti projelerinin ardından Hatay deniz ulaşımı projesi de bu yıldızı taçlandıracaktır. İskenderun Turizm Derneği olarak HADO Deniz Otobüsü projesinin, deniz turizmi ile birlikte ticari ve kültürel taşımacılık anlamında İskenderun, Arsuz, Samandağ ekseninde tüm Hatay’a ve ülkemize ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz. İskenderun Körfezine hareket katacak olan bu projeyi desteklediğimizi ve hayata geçmesini heyecanla beklediğimizi ifade ediyoruz. Deniz Otobüsü projesi Hatay'a ve İskenderun’a gelen turist sayısının artmasına, bölge turizminin canlanmasına büyük katkı sağlayacaktır”

Hatay halkı ve Körfez turizmcileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan, heyecan yaratan bu projenin Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul görmesinin ardından, 23 Nisan'da ilk seferin başlayacağı öngörülüyor.

Yorum Gönder