İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1YAŞINDA

24 Nisan 2016 Pazar 16:34
Bu haber 885 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi Çocuklar Gibi Şen

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 1YAŞINDA

 23 Nisan 1920 tarihinde, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin kurumsallaştığı ve iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kuruldu. Ve bu tarihi gün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza; “bayram” olarak hediye edildi. Bu, dünyada bir ilktir, bir başka deyişle çığır açıcı bir inovasyondur, çığır açıcı bir sosyal inovasyondur! Bu vesile ile; inovasyonu daima önceleyen bir Üniversite olarak; öncelikle, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Bununla birlikte, 23 Nisanların artık bizim için ayrı bir anlamı daha var. Çünkü biz de, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak bir “23 Nisan’da” doğduk! Bugün 23 Nisan 2016! Bundan tam 1 yıl önce, 23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), bugün itibarıyla 1 yaşında! Biz bugün artık 1 yaşındayız! Çocuklar gibi şeniz! Bir anlamda, iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Geleceğe güvenle bakıyoruz. Yüreğimiz bilim için, teknoloji için, İskenderun için, Hatay için, Türkiye için, dünya için, insanlık için atıyor… Heyecanlıyız…

TEKNOVERSİTE vizyonu ile kendine özgü bir eğitim–öğretim ve araştırma modeli oluşturarak, inovasyona, girişimciliğe ve teknolojiye odaklanan ‘özgün’ bir üniversite olmayı hedefleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olarak; üreten, heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen ve özgüveni yüksek bireylerin kendisini yetiştirebileceği ve geliştirebileceği, herkesin kendisini ifade edebileceği ve bulabileceği, proje odaklı bir “ekosistem” oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız.

Yorum Gönder