İskenderun Trafiğinde Vatandaş Kalıcı Çözüm İstiyor

18 Aralık 2018 Salı 17:46
Bu haber 933 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla ‘İskenderun Kent Merkezi Sirkülasyon Planı’ çerçevesinde trafik akışını yeniden düzenlendi. Uygulamaya geçilen İskenderun’daki trafik akışı sonrasında şoförleri ve vatandaşlar uygulamadan memnun olurken, kimi vatandaşlar ise uygulamanın yanlış olduğunu ve eski haline geri dönülmesi gerektiğini dile getirdiler.

İskenderun Trafiğinde Vatandaş Kalıcı Çözüm İstiyor
youtu.be/uYMFHTmFhc8Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla ‘İskenderun Kent Merkezi Sirkülasyon Planı’ çerçevesinde trafik akışını yeniden düzenlendi. Uygulamaya geçilen İskenderun’daki trafik akışı sonrasında şoförleri ve vatandaşlar uygulamadan memnun olurken, kimi vatandaşlar ise uygulamanın yanlış olduğunu ve eski haline geri dönülmesi gerektiğini dile getirdiler.

İskenderun’da Trafik Sorunu Var Mı? Yeni Trafik Akışı hakkında neler düşündükleri sorduğumuz vatandaşlar; Bunlardan HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın güzergah değişikliğinden haberi var mı? diye sorarken, kimi vatandaş ise, ‘Bir insanı, bir vatandaşı, bir kenti, alışılmışın dışına çıkarmak oldukça zor olduğunu, trafik değişikliğinin sadece şoförlerin sorunu olmadığını bunun yolcuları, yayaları, okula giden çocukları, hastaneye giden yaşlıları da çok etkilediğini dile getirdiler.

Battı-çıktının yapıldığını ancak insanlar tarafından rağbet görmediğini bunun nedeninin ise şehir içine uzanan bir yolun olmadığını belirterek,  “Vatandaşlar durak yerlerini bilmediği için farklı yerlerde dolmuş bekliyorlar.  Fakat şoför dursa ceza alacak, durmasa yolcular şoförlere tepki gösteriyor. İnsanların kafası bir hayli karışık, bununla birlikte eski düzene dönmeyi isteyende var yeniliklerden memnun olanda. Tabi ters yöne girenler de bu işin korkunç tarafı. Umarız bir kaza olmadan bu sorun çözüme ulaşır” şeklinde konuştular.

Şoförler daha uygulamanın yeni başladığı günden bu yana cezalar yediklerini belirten şoförler ise, “Ben bir sürücü olarak çok sorun yaşıyorum. Sürekli ceza yiyorum. Nerden gideceğimi bilmiyorum. Biran önce düzelmesini istiyorum. Önceki düzene alıştığımız için tekrardan aynı düzeni istiyoruz” dedi.

Vatandaşlar ise, “Battı çıktı kullanılmadığı için trafik sıkışıklığı yaşanmaya başlandı. Bunu düzeltmek içinde insanlar ters yöne giriyor ve haliyle ceza yiyor. Eskiden trafik sorunu bu kadar yoktu ve yeni uygulamayla değişikliğe alışamayan insanlar haliyle ters yöne girmiş oluyor ve yolların tıkanmasına sebep oluyor. İsteklerimizi dile getiriyoruz ama bunun ciddiye alındığını düşünmüyorum. Burada yaşayan vatandaşları önemseyelim” dediler.

Battı – Çıktı’ın yapıldığını ancak dönmez kısmında da bir giriş yapılabileceği önerisinde de bulunan kimi şoförler ise, “Durakları kimse bilmediği ve alışmadığı için yolcuları indirip bindirirken ceza yiyoruz. En azından yeni güzergahlara bir alışalım daha sonra ceza kessinler” ifadesini kullandı. Battı - Çıktı hiç yapılmasaydı. Her şey eskisi gibi olsaydı bu durumda olmazdık. Hastane tarafına geçemiyoruz. Yolcularımızdan yaşlısı hastaneye gitse o taraftan geçemiyoruz. Çarşı içinde durak fazla yok! Bu sebeple yolcular inmek istiyor, durmayınca tartışmaya sebep oluyor” diye konuştular.

Yorum Gönder