İskenderun, Türkiye’nin Ünlü Bilardocularını Ağırlıyor

20 Nisan 2024 Cumartesi 15:35
Bu haber 81 kez okundu

64 bilardocunun mücadele vereceği ‘Longoni Türkiye Pool Turnuvası’ İskenderun’da başladı.

İskenderun, Türkiye'nin Ünlü Bilardocularını Ağırlıyor

64 bilardocunun mücadele vereceği ‘Longoni Türkiye Pool Turnuvası’ İskenderun’da başladı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ertelenen ‘Longoni Türkiye Pool Turnuvası’ İskenderun Lion Bilardo Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

‘Longoni Türkiye Pool’ turunun Türkiye’deki temsilcisi ve organizatörü Murat Teker; “Longoni Türkiye Pool turunu iki senedir Türkiye’nin farklı elit kulüplerinde, salonlarında ve spor tesislerinde yapıyoruz. Bu sene de ilk etabımızı İskenderun şehrinde yapmaya karar verdik. İskenderun daha öncede geldiğimiz ve çok memnun kaldığımız bir şehir. Burada daha önceki yıllarda da bu turnuvamıza çok olumlu eleştiriler aldık.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve çoğu da milli takım görmüş üst düzey oyuncular pul bilardo veya Amerikan bilardoyu en iyi şekilde temsil eden 64 arkadaşlarımız bu turnuvada yarışacak.

5 profesyonel masamız var. Profesyonel ekipmanlarımızla beraber, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen profesyonel oyuncularımızla bu turnuvayı organize ediyoruz. Toplam ödülümüz ilk etapta 110 bin TL. Bu ödülü ilk 16’ya giren oyuncularımıza dağıtıyoruz. Türkiye’de bu anlamda eşi olmayan bir organizasyon diyebiliriz. İskenderun’da bilardonun tanıtımı için geçmiş yıllarda da çok çalışmalar yaptık. Kulübümüzün sahibi Sait Aslan bu konuda çok destek veriyor. Hem şehir tanıtımı hem de bölgedeki bu oyunu seven insanlar için iyi bir organizasyon. Umarım önümüzdeki senelerde de devam ederiz.” şeklinde konuştu.

Sporcuların hünerlerini sergilediği turnuvada, finaller ise pazar günü gerçekleştirilecek.(Haber: Şirvan Selçuk)




Yorum Gönder