İskenderun Ülkü Ocakları’ndan ‘Aşure Günü’ Etkinliği

29 Eylül 2018 Cumartesi 15:18
Bu haber 880 kez okundu

İskenderun Ülkü Ocakları Aşure Günü etkinliği düzenleyerek, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Şehit Pamir Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Aşure Günü etkinliğine vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Partililerin ve vatandaşlarında yoğun katılım gösterdiği Aşure Günü etkinliğinde konuşan İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Aşure Günü etkinliğine bu yılda bir yenisini daha ekledik.

İskenderun Ülkü Ocakları'ndan ‘Aşure Günü' Etkinliği

İskenderun Ülkü Ocakları Aşure Günü etkinliği düzenleyerek, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Şehit Pamir Caddesi üzerinde gerçekleştirilen Aşure Günü etkinliğine vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Partililerin ve vatandaşlarında yoğun katılım gösterdiği Aşure Günü etkinliğinde konuşan İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Aşure Günü etkinliğine bu yılda bir yenisini daha ekledik. Muharrem Ayı İslam aleminin önemli aylarından bir tanesidir. Aşure günüde Muharrem Ayı’nın önemli günüdür. Muharrem Ayı bizler için bir yas ayı, matem ayıdır. 1379 yıl önce Kerbela’da yaşanan Hz. Hüseyin ve ehlibeytin katledilmesinden dolayı üzüntü içerisindeyiz. Kerbela şehitlerimizi buradan rahmetle anıyoruz. Her sene düzenli olarak yaptığımız bu etkinliğimizi yüce rabbim makamında kabul etsin inşallah. Yaptığımız ibadetlerimizi kabul ve makbul buyursun inşallah. Hepiniz hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aşure dağıtımını İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, MHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demiröven, MHP İskenderun ilçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, İskenderun Ülkü Ocakları Asena Başkanı Merve Gerdan, Ülkü Ocakları İskenderun yönetimi birlikte gerçekleştirdi.

Ülkü Ocakları ve MHP ilçe teşkilatının yanı sıra TÜRKAV İskenderun Şube Başkanı İdris Lelik, Türk Büro Sen Başkanı Uğur Muratoğlu, Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık’ta aşure etkinliğine katıldı.

Yorum Gönder