İskenderun Yatçıları Ağırlamaya Hazır

10 Eylül 2019 Salı 09:54
Bu haber 628 kez okundu

Yıllardır dile getirilen ama bir türlü gerçekleşemeyen İskenderun’a Yat Limanı Projesi bugünlerde yeniden gündeme geldi.

İskenderun Yatçıları Ağırlamaya Hazır
Yıllardır dile getirilen ama bir türlü gerçekleşemeyen İskenderun’a Yat Limanı Projesi bugünlerde yeniden gündeme geldi. İskenderun, olmayan marinada Yatçı konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. 24 Eylül’de İskenderun’a gelmesi beklenen 46 adet özel Yatın barınma ve konaklama ihtiyacı için İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

İMEAK Deniz Ticaret Odasında gerçekleşen toplantıya DTO başkanı Kemal Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaptılar. Toplantıya İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İskenderun Belediye başkan yardımcısı Ayşe Nesli Oğuzhan Akkoca, İskenderun Turizm Derneği başkanı Sabahattin Uygun, Gümrükler bölge amiri Can Turaç, Hatay Su ürünleri kooperatifleri birlik başkanı Celal Bilen, İskenderun Su ürünleri kooperatif başkanı Habip Dalgıç, Deniz Polisi birim amirliği yetkilileri ve diğer yetkililer katıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, İskenderun balıkçı barınağında üç gün demirleyecek yatçılar için karşılama, konaklama, ağırlama, transfer ve resmi işlemler için gereken kolaylıkları sağlamak üzere önlem ve organizasyonlar masaya yatırıldı.

İskenderun Deniz Ticaret Odasının davetlisi olarak İskenderun’a deniz yoluyla, özel yatlarıyla gelecek olan 110 turist’in kentimizde en iyi şekilde ağırlanması için Kaymakam İskender Yönden’in direktifleriyle gerekli çalışmalar başlatıldı.

24 Eylül’de İskenderun balıkçı barınağına ulaşması beklenen 46 özel yat İskenderun balıkçı barınağında 3 gün demirleyecek. Balıkçı barınağında yetersiz olan fiziki altyapı için İskenderun Belediyesi tarafından su, elektrik, duş, lavabo gibi iyileştirme çalışmaları yapılacak.

Bu kapsamda İskenderun’dan 26 Eylül’de demir alarak, önce Çevlik ve oradan da Kıbrıs’a yelken açacak olan Turistleri karşılama, ağırlama, çevre destinasyonlara tur organizasyonları gibi programlar ve gümrükleme, pasaport gibi işlemler de İskenderun Kaymakamlığının koordinasyon ve himayesinde, İskenderun Belediyesi, DTO, İSTUDER, bazı STK’lar ve turizmciler ile Deniz Polisi, Liman başkanlığı ve Gümrük müdürlüğünün ortak çalışmalarıyla gerçekleşecek.

 

Yorum Gönder