İskenderun Yaya Güvenliği Nöbeti Tuttu

02 Ekim 2019 Çarşamba 17:11
Bu haber 617 kez okundu

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' sloganıyla tüm illerde eş zamanlı düzenlenen “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği İskenderun’da da gerçekleşti.

İskenderun Yaya Güvenliği Nöbeti Tuttu

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' sloganıyla tüm illerde eş zamanlı düzenlenen “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği İskenderun’da da gerçekleşti.

2 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 13.00 – 15.00 arasında ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşen, İskenderun’da da  Şehit Pamir Caddesi’ni Doktorlar Caddesi’ne bağlayan  yaya geçidi önünde start verilen etkinliğe  İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, kurum müdürleri, emniyet mensupları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Yaya güvenliği için her daim takipte ve nöbette olduğunu gözler önüne seren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yaya geçitleri, okul geçitleri ve kavşaklarda yayalara öncelik verme zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, sürücülerden konuyla ilgili hassasiyet beklediklerini ifade etti.

Araç sürücülerini yayalara geçiş hakkı verilmesi yönünde broşür dağıtarak bilgilendiren Kaymakam Yönden, “Bu uygulamanın ilkini Şubat ayında yapmıştık. Zaten İskenderun Halkı bu konuda hassas.  Belediye başkanımızla birlikte biz bu noktada, ilçe jandarma komutanımız ve ilçe emniyet müdürümüz başka noktalarda bu etkinliği eş zamanlı sürdürüyoruz. Bu hassasiyetin artarak devam etmesini istiyoruz. Yaptığımız bu etkinlikle bunu halkımıza bir kez daha hatırlatmış olduk” dedi.

Etkinliğin, okullar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları önünde ve diğer yaya geçitlerinde gerçekleştiğini anlatan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ etkinliği İskenderun’umuzda sağlıklı bir şekilde devam ediyor. İskenderun gayet modern bir şehir. Sağolsun şoför kardeşlerimiz de buna hassasiyet gösteriyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Yorum Gönder