İskenderun’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

11 Kasım 2019 Pazartesi 13:43
Bu haber 562 kez okundu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümü nedeniyle İskenderun’da yapılan törende Ulu Önder’in hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te İskenderun da adeta hayat durdu.

İskenderun'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümü nedeniyle İskenderun’da yapılan törende Ulu Önder’in hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te İskenderun da adeta hayat durdu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ile Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sundu.

Çelenk sunulmasını takiben Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve asil milletimizin selameti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşımız coşkuyla okundu.

Ata’ya bağlılıklarını anma etkinliklerine katılarak gösteren İskenderunlular daha sonra Doğa Anadolu Lisesinde anma programına katıldı. İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nin sahnelediği Kurtuluş Mustafa Kemal adlı orotoryosu duygu dolu anlar yaşatırken, tören sonunda Atatürk konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Yorum Gönder