İskenderun’da 23 Nisan Etkinliği

23 Nisan 2018 Pazartesi 13:30
Bu haber 1130 kez okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümü ve Ulu Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İskenderun’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

İskenderun'da 23 Nisan Etkinliği

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümü ve Ulu Önder Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İskenderun’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İskenderun ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Manuroğlu, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turhan Bozkurt, İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Hakan Onfidan, sivil toplum kuruluşları, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk huzuruna İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengin sunulması ile başlayan törenler daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, çocukların tarihi mirası koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilmesinde büyüklere de görevler düştüğünü belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan bu anlamda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Biliyoruz ki bugün milletlerarası ilişkilerde, egemenlik ve güç kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu itibarla geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Öğretmeliyiz ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı, cesaretli ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler. Bu duygularla 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıl dönümü tüm çocuklarımıza kutlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasının ardından törenler, İskenderun 5 Temmuz İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin okudukları şiirlerle son buldu.

Yorum Gönder