İskenderun’da 6 Bin 500 Adet Fidan Toprakla Buluştu!

05 Aralık 2017 Salı 10:52
Bu haber 1002 kez okundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde ceviz ve aşılı alıç fidanları dikimi gerçekleştirildi.

İskenderun'da 6 Bin 500 Adet Fidan Toprakla Buluştu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde ceviz ve aşılı alıç fidanları dikimi gerçekleştirildi.

Orman köylülerine gelir getirilmesi kapsamında, ilçeye bağlı Bekbele yaylasında, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Orman Genel Müdürlüğü Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti İskenderun ilçe Başkanı Ayhan Bodur, İskenderun Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran ve daire müdürleri ile köylülerin katıldığı törende 6 bin 500 adet fidan dikildi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde devam eden ‘5 bin köye 5 bin gelir getirici orman Projesi’ çerçevesinde Bekbele yaylasında orman köylüsüne dağıtımı yapılan 5 bin adet ceviz ve bin 500 adet alıç fidan toprakla buluşturuldu.

Projedeki amacın atıl durumda olan bozuk ormanların verimli hale getirilerek ekonomiye kazandırılması ve kırsaldaki vatandaşları yerinde kalkındırmanın amaçlandığı belirtildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, daha yeşil bir dünya için ormanları korumamız gerektiğini belirtti.

 ‘Ormanlarımızı Koruyalım’         

Düzenlenen program ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde atıl durumdaki bozuk ormanlık alanlar ile orman köylüsüne yeni gelir kapıları açıyor. Bu projedeki amaç atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır.” dedi.

‘Daha Yeşil Bir İskenderun İçin Çalışıyoruz’

Daha yeşil bir İskenderun için çalıştıklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Buna benzer projeleri sürekli destekliyoruz. Belediye olarak göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına önem veriyoruz. Buna benzer uygulamalar sayesinde orman köylülerimiz oradaki ağaçlara sahip çıkmakta ve çok daha iyi bu ormanlık alanlara bakmaktadır.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda yapılan konuşmaların ardından fidanlar dikilerek toprakla buluşturuldu.

Yorum Gönder