İskenderun’da Çevre Temizlik Kampanyası Başlatıldı

07 Mayıs 2024 Salı 14:07
Bu haber 58 kez okundu

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi iş birliğinde ‘Çevremizi Temiz Tutalım, İskenderun’umuza Sahip Çıkalım’ kampanyası başlatıldı.

İskenderun'da Çevre Temizlik Kampanyası Başlatıldı

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi iş birliğinde ‘Çevremizi Temiz Tutalım, İskenderun’umuza Sahip Çıkalım’ kampanyası başlatıldı.

6 Şubat depreminin izlerinin silinmeye çalışıldığı İskenderun’da başlatılan çevre kampanyasında Belediye Başkanı, Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye çalışanları, Öğrenciler ve Öğretmenler hep birlikte sokaklarda çöp topladılar. İskenderun’da başlatılan çevre temizliği kampanyasının amacının İskenderun’u çevre konusunda bulunduğu yerden daha ilerilere taşımak olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Dönmez "Deprem yaşadık, acılar yaşadık, bu acılarla beraber insanlar bazı şeyleri kanıksadığını gördük. Etrafın dağınık olmasını kentin kirli olmasını bu kanıksamanın önüne geçebilmek için biz ekiplerimiz, temizlik şirketimiz çalışmalarını devam ettiriyor ama asıl olan kirletmemek, asıl olan insanların şehri temiz tutmasını sağlamak bu amaçla bir kampanya başlattık. Bu kampanyanın içeriği, şu anda ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle beraber, 120 okulda aynı anda şehir içerisinde de biz sivil toplum kuruluşlarımızla sayın Kaymakamımızla, ilgili müdürlüklerimizle beraber, bu kampanyaya destek veriyoruz. Bu kampanya bir defalık olmayacak birer hafta arayla sürekli hale getireceğiz, ne zaman ki İskenderun çöp sorunundan kurtulur ne zaman ki İskenderun’u, kabullenilmiş çaresizlik denen bir olgu var biliyorsunuz, yıkıntıyı kabul etmişiz, çöpü kabul etmişiz, kirliliği kabul etmişiz, bu kabullenmişliği kabul etmeyene kadar, biz bu çalışmalara devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gelecek nesillere temiz bir İskenderun bırakmak için görevimizi yapıyoruz

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demir Yürek, “Yeni nesilde yeni kuşaklarda temizlik bilincini oluşturabilmek, çevre temizliği konusunda bir duyarlılık oluşturabilmek için çevre çalışmaları yapıyoruz. Bugün de bunun kentsel temizlik boyutundayız caddelerimizin, sokaklarımızın temiz kalması, sadece temizlik işçilerinin görevi değil, hepimizin görevi, tüm vatandaşların görevi, tüm İskenderun'luların görevi, bununda en iyi yolu kirletmemekten geçiyor.  Deprem süreci hepimizi çok zorladı, hepimizi çok zorlayan bir süreç ama normalleşme yolunda normalleşme istikametinde bu tür duyarlılıkları hepimizin paylaşması, kurumsal olarak tavrımızı ortaya koymamız ve bu amaçla deyim yerindeyse mücadele etmemiz gerekiyor. Sayın Belediye Başkanımızla, ekipleriyle bütün kurumlarımızla ve en önemlisi bu kenti gelecekte teslim edeceğimiz, emanet bırakacağımız çocuklarımızla bu duyarlılığı tüm İskenderunlu, tüm çevreyle paylaşmak adına bugün beyaz eldivenlerimizle sokaktayız.” ifadelerini kullandı.

120 okul, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar başlatılan kampanyada çevre bilincinin oluşması için temizlik çalışmalarına katkıda bulundular.




Yorum Gönder