İSKENDERUN’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

29 Ekim 2020 Perşembe 18:06
Bu haber 1563 kez okundu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle İskenderun Kaymakamlığı bahçesinde kutlama töreni düzenlendi.

İSKENDERUN'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle İskenderun Kaymakamlığı bahçesinde kutlama töreni düzenlendi. Törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin’in yanı sıra;  İskenderun Belediye başkanı M. Fatih Tosyalı, Garnizon komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Deniz Üs komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İSTE Rektörü Tolga Depçi, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay barosu İskenderun temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, STK ve Siyasi parti temsilcileri, Gaziler ve şehit yakınları ile kent protokolü ve ilçe idare amirleri katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam İskender Yönden, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Kaymakam Yönden  İskenderun İlçesinde 26 Ekim'de 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve önceki gün söndürülen orman yangınını hatırlatarak; "Rabbime binlerce şükürler olsun herhangi bir kayıp olmadan atlattık. Yanan kısımları söndürdük. Cumhuriyetin 97'nci yılında her şeye rağmen ayaktayız. Bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Bize Cumhuriyeti armağan eden Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet bayramımızın 97. Yılı kutlu olsun." diye konuştu.

 







Yorum Gönder