İskenderun’da Dünya Gümrük Günü Kutlandı

26 Ocak 2019 Cumartesi 17:42
Bu haber 698 kez okundu

İskenderun'da, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü törenle kutlandı. Atatürk Anıt Meydanı'ndaki etkinlik, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İskenderun'da Dünya Gümrük Günü Kutlandı

İskenderun'da, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü törenle kutlandı. Atatürk Anıt Meydanı'ndaki etkinlik, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Dünya Gümrük günü nedeniyle Atatürk Anıt Alanı’nda bir araya gelen, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün,  gümrük çalışanlarının anlamlı günlerini kutladı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Törende konuşan Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ali Aygün, Dünya Gümrük Günü'nün her yıl farklı bir tema ile kutlandığını söyledi.

Aygün, “Devletimize, milletimize ve ordumuza en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Vatanları barış ve huzur içindedir, ruhları cennet mekân olsun. Vatan sağ olsun” dedi.

Gümrük ve Dış Ticaret işinin zor, sabır, özveri, fedakârlık, tok gözlülük, vatanseverlik, dürüstlük ve çalışkanlık istediğini vurgulayan Aygün, “Kara hava ve deniz kapılarında Devletin hükümranlık hakkı gümrük amirinin bazen iki dudağının arasındadır. Sınır kapılarının sıfır noktasında kaçakçılar ile mücadele etmek için yürek gerekir. Eşinden çocuğundan ayrı, mahrumiyet yerlerinde seni baştan çıkaracak teklifler ile karşılaştığında dürüstlüğün, inancın ve vatan sevgin konuşur. Görevde iken ne kadar çok sevenin olduğunu sanırsın ayrılınca gerçek dostlarının ne kadar az olduğunu anlarsın” diye konuştu.

Karmakarışık gümrük ve dış ticaret mevzuatını bilmek ve günü gününe takip etme sorumluluklarına da işaret eden Aygün, “Ama ne yazık ki topluma kendini iyi anlatamamışsındır. Bu günler bir fırsattır bizlere. Yeni nesil Ticaret Bakanlığı personelimize ve sivil gümrük paydaşlarımıza inancımız tamdır. Vatansever inançlı dürüst ve çalışkan gümrükçüler olarak hızla çoğalalım ve Osmanlıdan sonra ülkemizin adını tekrar tarihe kazımak için muasır medeniyet seviyesinde bir gümrük ile hızlı kolay güvenli ticareti sağlayalım ve milletimizin barış ve refahına katkı sağlayalım ki Yüce Allah’ın huzuruna alnı ak bir şekilde çıkabilelim. Bu duygularla tüm meslektaşlarımıza ve paydaşlarımıza mutlu ve başarılı bir 2019 yılı diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder