İskenderun’da En Anlamlı İftar

23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:50
Bu haber 1190 kez okundu

Hatay Valiliği koordinesinde İskenderun Kaymakamlığı ev sahipliğinde, Tosyalı Holding’in katkılarıyla şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için verilen iftar yemeği Hatay’ı aynı sofrada buluşturdu.

İskenderun'da En Anlamlı İftar

Hatay Valiliği koordinesinde İskenderun Kaymakamlığı ev sahipliğinde, Tosyalı Holding’in katkılarıyla şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri için verilen iftar yemeği, Hatay’ı aynı sofrada buluşturdu.

İskenderun’da En Anlamlı İftar

İskenderun, Payas, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Erzin ilçelerini de kapsayan şehit yakınları, gazi ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yoğun katılımın olduğu yemekte Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve hep birlikte dualar yapıldı. Akşam ezanının okunması ile alanı dolduran binlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtı.

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Hatay Valisi Erdal Ata, “Bugün göklerde bayrağımız dalgalanıyor, minarelerimizde ezanlar okunuyor, bizler rahat içerisinde yaşıyorsak bunu başta aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizin, gazilerimiz ve gazilerimizin yakınları onlar bizlere emanet. Bu iftarda bir araya gelip birlikte olmak istedik. Biz devlet, millet olarak şehit ve gazilerimize çok şeyler borçluyuz. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ile şehit yakınları, gazilerimiz ve onların yakınları için birçok imkân sağlandı. Temennimiz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerinin bundan sonraki yaşamlarını rahat ve huzur içinde devam etmeleridir. Şehitlerimizin yakınlarına gazilerimize, gazilerimizin yakınlarına yapabileceğimiz ne varsa her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

İftar programının düzenlenmesine katkı yapan Hayırsever Fatih Tosyalı’ya ve ev sahipliği için İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’e teşekkür eden Vali Ata, Ramazan-ı Şerif’in ülkemize ve milletimize güzel günler getirmesini temenni etti.

Şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Hayırsever Fatih Tosyalı, "Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

İftar yemeği, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan iftar yemek duası ile sona erdi.

İftar yemeğine Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Hayırsever Fatih Tosyalı, Recep Atakaş ve STK’ların yanı sıra şehit yakınları, gazi ve gazi aileleri katılım gösterdi. 


Yorum Gönder