İskenderun’da KOM’dan Operasyon!

21 Ekim 2017 Cumartesi 12:28
Bu haber 1012 kez okundu

İskenderun’da gerçekleştirilen huzur operasyonlarında bin 150 adet tarihi eser ele geçirilirken, yapılan bir diğer operasyonda ise 16 yabancı uyruklu göçmen yakalandı.

İskenderun'da KOM'dan Operasyon!

İskenderun’da gerçekleştirilen huzur operasyonlarında bin 150 adet tarihi eser ele geçirilirken, yapılan bir diğer operasyonda ise 16 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Olaylar ile ilgili toplamda ise 4 kişi gözaltına alındı.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, ilçenin huzur ve emniyeti için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğince, Göçmen Kaçakçılığı ve Tarihi Eser Kaçakçılığı Suçu kapsamında 13/10/2017 ile 15/10/2017 tarihleri arasında meydana gelen 2 olaya yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiş olup, söz konusu operasyon neticesinde toplam 4 şüpheli şahıs yakalanarak, hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Tarihi Eser Kaçakçılığı ile ilgili değişik figürlerde toplam 1150 adet tarihi eser ele geçirilmiş olup, Göçmen Kaçakçılığı olayı ile ilgili ise toplam 16 yabancı uyruklu göçmen yakalanmıştır. Göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi ve Geri Dönüşüm Merkezine sevk edilmiştir.”

ifadelerine yer verildi.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk huzur operasyonlarının kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Yorum Gönder