İskenderun’da Müftü İlk Kez Nikâh Kıydı

10 Mayıs 2018 Perşembe 18:12
Bu haber 774 kez okundu

İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, müftülüklere verilen nikah kıyma yetkisinin ardından İskenderun’daki ilk nikahı kıydı.

İskenderun'da Müftü İlk Kez Nikâh Kıydı

İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, müftülüklere verilen nikah kıyma yetkisinin ardından İskenderun’daki ilk nikahı kıydı. Taştan’ın, Müftülük Salonunda kıydığı nikahla dünya evine giren İbrahim ile Gülendam Güler çifti, ilk nikahın kendilerinin olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Müftü Taştan’a teşekkür etti.

‘Çocuk Geline Karşıyız’

İskenderun Müftüsü Taştan, nikah törenine evlendirme dosyası ve nikah memurlarının giydiği cübbe ile gelerek ilk resmi nikahı kıymak için nikah masasına oturdu.

Genç çiftlere ailenin ve evliliğin önemine işaret eden Müftü Mehmet Taştan, genç çifte evlilik işlemleriyle ilgili yönetmelik metnini okudu. Şahitler huzurunda birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerini soran Müftü Taştan, gelin ve damattan ‘Evet’ yanıtı aldıktan sonra çiftin nikahını kıydı.

Şahitler huzurunda imzaların atılmasının ardından Müftü Mehmet Taştan, evlilik cüzdanını geline takdim ettikten sonra, genç çifte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Ailem Seti, Kuran’ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.

Müftü Taştan, ilk nikahı kıymanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Kanun çıktıktan sonra ilk defa resmi nikah kıyıyoruz. Bugün ilk olması sebebiyle hem biz ve hem de genç çiftimiz çok şanslı. Biz bu nikahı kıyarken aynı zamanda İslam’a göre evliliğin önemi, karı koca arasındaki karşılıklı vazife, evliliğin devamı ile ilgili yapılması gerekenleri de onlara anlatıyoruz. Artık nüfus idareleri ve belediyelerin yanında müftülerimizde ilçelerinde ve illerinde nikah kıyabilecekler. Biz müftüler nikahı, kanunda bize verilen yetkiye dayanarak yapabileceğiz. Hiç birimizin 15-16-17 yaşında evlilik çağı gelmemiş bir genç kızımızı, yani bir çocuk gelini evlendirme gibi bir hakkımızda, yetkimizde, niyetimizde yok. Onun için herkes müsterih olsun” diye konuştu.

Kıyılan nikahın ardından dualar edildi.




Yorum Gönder