İskenderun’da Noel Coşkusu

23 Aralık 2019 Pazartesi 14:29
Bu haber 592 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Ortodoks Kilisesinde Noel Bayramı dolayısı ile çocuklara yönelik olarak düzenlenen kutlama programına katıldı.

İskenderun'da Noel Coşkusu
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Ortodoks Kilisesinde Noel Bayramı dolayısı ile çocuklara yönelik olarak düzenlenen kutlama programına katıldı.

Hıristiyanların en büyük bayramlarından biri olan ve İsa Mesih’in doğuş Bayramı olarak kutlanan 24 Aralık Noel Bayramı öncesi İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde çocuklara ‘Noel Hediyeleri’ dağıtıldı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da  noel hediyesi olarak çocuklara luna park bileti dağıtarak noel bayramlarını kutladı.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından geleneksel hale getirilen hediye dağıtımı töreninde alınan hediyeler çocuklara Noel Baba tarafından verilirken, kiliseye çocuklarıyla birlikte gelen anne ve babalar da Noel coşkusunu aileleriyle birlikte erken yaşadı.

Hediye dağıtımı öncesi kilise cemaatine seslenerek Noel’den bahseden Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, “Mesih İsa, bir çocuk olarak dünyamıza geldi. Biz de kilise olarak çocuklarımızı her Noel’de hediyelerle sevindiriyoruz. Herkese İyi Noeller” diyerek, tüm cemaattin ve çocukların Noel Bayramı’nı kutladı.

İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur ise, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızı hediyelerle sevindirmek istedik. Yeni bir yıla gireceğimiz bu günlerde bütün insanlık için dua ettiğimiz kilisemizde yeni yılın bize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. Yeni yılın yüce milletimize, vatanımıza ve bütün insanlığa güzel ve barış dolu bir yıl nasip etmesi için dualarımızı ediyoruz” dedi.

Yorum Gönder