İskenderun’da ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ Projesi

17 Ocak 2019 Perşembe 15:07
Bu haber 720 kez okundu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 81 ilde hayata geçirilen ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ projesi kapsamında İskenderun’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İskenderun'da ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 81 ilde hayata geçirilen ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana’ projesi kapsamında İskenderun’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İskenderun, Belen ve Arsuz’daki köy okullarında yaptıkları birçok etkinlikler ile hava şartlarını gözetmeden, “karda olsa, kışta olsa oturmak bize yakışmaz” diyen İskenderun Gençlik Merkezi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İskenderun Çocuk Hakları Topluluğu bu kez Arsuz’un Avcılarsuyu Köyündeki İlkokuluna çocukları mutlu etmeye koştu.

Genç ve çocukların Sosyal Medyada haddinden fazla zaman geçirmesi üzerine Gençlik Spor Bakanlığınca tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Sosyal Medyadan, Sosyal Meydana’ sloganıyla yapılan etkinlikler çerçevesinde İskenderun Gençlik Merkezi Arsuz Avcılarsuyu İlkokuluna gönüllü gençleriyle çıkarma yaptı.

Sokak oyunlarına dikkat çeken İskenderun Gençlik Merkezi; Matrak, Dart, Ebru sanatı gibi pek çok farklı oyunu da çocuklarla oynayarak onların belki de hayatlarında ilk kez tecrübe ettikleri güzel anların mimarisini yarattılar. Soydan Soydaş ve müzik ekibinin katılımıyla iyice şenlenen etkinlik müzik ziyafeti ile devam etti. İskenderun Çocuk Hakları Topluluğu’nun çocuklara hediye ettiği kitaplarla anlam kazanan bu güzel günün ardından tüm öğrenciler Gençlik Merkezi ekibine mutluluklarını dile getirirken, her köy okulu etkinliğinde hiçbir zaman Gençlik Merkezini yalnız bırakmayan Soydan Soydaş ve ekibine plaket takdim edildi

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin proje kapsamında gençlerle bir araya geldiklerini, projenin 81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçtiğini anlattı. Keskin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Bizler her zaman köy okullarındaki çocuklarımızın imkânsızlıklarını gidermek, onlara belki de hiç yaşamadıkları ve unutamayacakları anlar yaşatmak için çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde sosyal medyada fazla zaman geçiren gönüllü gençlerimizi miniklerimizle buluşturduk ki biraz da olsa teknoloji olmadan da güzel zamanlar yaşayabileceklerini fark etsinler. Bu sırada da miniklerimizi de mutlu etmiş olduk, şu durum bizim için çifte bayram sayılır. Tüm ekibimize, gönüllü gençlerimize, İskenderun Çocuk Hakları Topluluğu’na ve her daim bizi yalnız bırakmayan Soydan Soydaş ve müzik ekibine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder