İskenderun’da Turizm Haftası Şenlikleri Başladı

15 Nisan 2019 Pazartesi 16:47
Bu haber 538 kez okundu

15 – 22 Nisan tarihleri arasında bu yıl 43’üncüsü kutlanacak olan ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri, İskenderun’da Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreniyle start aldı.

İskenderun'da Turizm Haftası Şenlikleri Başladı
15 – 22 Nisan tarihleri arasında bu yıl 43’üncüsü kutlanacak olan ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri, İskenderun’da Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreniyle start aldı.

İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Turizm Tanıtma Derneği (İSTUDER), İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE); İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İskenderun Gençlik Merkezi, Kütüphane ve İskenderun Turizm Danışma Bürosu organizasyonu ile hazırlanan Turizm Haftası’nın 43. Yıldönümü etkinlikleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu törende İskenderun Turizm Derneği, İskenderun Teknik Üniversitesi ve İskenderun Turizm Danışma Bürosu çelenklerinin Ata’nın huzuruna sunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun yaptı.

Turizm Haftası’nın İskenderun’da dolu dolu etkinliklerle kutlanacağını İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, “Bu yıl 43’üncüsünü kutladığımız Turizm Haftası farklı kültürleri birbirine yakınlaştıran, bacasız sanayi olarak ekonomide önemli bir yeri olan, küresel olduğu kadar, ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Sahip olduğumuz zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmak, geleceğe en iyi şekilde taşımak ve tanıtmak, hepimizin görevidir. Bu bağlamda bölgede sektörün dinamikleri olarak, dayanışma içinde kentimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Hafta boyunca yapılacak etkinliklerden bahseden Uygun, “Kutlamalar çerçevesinde İskenderun Millet Parkı’nda açılacak stantlar ve çeşitli etkinliklerle Turizm Haftası, şenlik havasında devam edecek. Hafta sonuna kadar halka açık kalacak stantların yanı sıra her gün çeşitli konser ve etkinliklerle kutlamalar şenliğe dönüşecek. Körfezde Yelkenci gençlerin, havada da Yamaç paraşütçülerinin gösterileri, Millet Parkı’nda Turizm, Sanat sergisi stantlarının açılışı (Hafta sonuna kadar farklı etkinliklerle açık kalacak), 16 Nisan Salı günü saat 10.00’da İlçe Halk Kütüphanesinde Kitap sergisi açılacak. Öğleden sonra saat 14.00’te İSTE’nin ev sahipliğinde, dünyanın en iyi otel yazılım firması ‘Hotel Runner’ ın profesyonel ekibi tarafından sunumu gerçekleştirilecek olan ‘Doğu Akdeniz Otelleri Teknoloji ile Dönüşüyor’ Konulu Konferansın adresi İSTE Merkez Kampusu Barbaros Hayrettin Konferans salonu olacak” dedi.

Daha sonra söz alan İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Çağrı Saçlı’da, turizmin önemine dikkat çekerek, “Turizm, ülkemiz ekonomisi ve sosyo kültürel yapısı için sadece destekleyici bir unsur olmasının yanı sıra lokomotif bir endüstri konumundadır” diyerek turizmin temsilcileri olarak görevlerinin farkında olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisi ile devam eden kutlamalar, protokol üyeleri ve katılımcıların İKEM Koleji ve Yükseliş Koleji’nin bando takımı eşliğinde, Ulucami ve Şehit Pamir caddesi güzergâhında yapılan kortej yürüyüşü vatandaşlardan büyük alkış aldı. Kortej yürüyüşüne katılan İSTE bisikletliler ekibi de oldukça dikkat çekti.

Kortej yürüyüşünün ardından İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, hazırlanan Turizm Şenliği, sahne etkinlikleri ve Yöresel Mutfağımızdan örneklerin sunumu gerçekleştirildi.  Öğrencilerin hazırlamış olduğu Turizm temalı mini oratoryo, halk oyunları ile Turizm Haftası adeta şenliğe dönüştü.

Tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliklere sahip ilçede turizm farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Çağrı Saçlı, İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun ilçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun ilçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Baro Başkan Yardımcısı Av. Sevinç Çakıcı, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ayla Mutluay, turizm sektörü temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Yorum Gönder