İskenderun’dan Kuyumculara Birlik Çağrısı

29 Mayıs 2021 Cumartesi 12:41
Bu haber 532 kez okundu

İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, sektörün röntgenini çekerek, sorunları masaya yatırdı. Başkan Fırat, A’dan Z’ye sektörün tüm sorunlarını özetledi.

İskenderun'dan Kuyumculara Birlik Çağrısı

İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, sektörün röntgenini çekerek, sorunları masaya yatırdı. Başkan Fırat, A’dan Z’ye sektörün tüm sorunlarını özetledi.

Anadolu’dan bir ses olan Uğur Fırat’ın birlik ve federasyon olalım çağrısı da, sektörde, Türkiye genelinde yankı buldu.

Başkan Fırat kuyumcuların birlik kurmasına izin vermeyen Sanayi Bakanlığı’na seslenerek, bir defaya mahsus önlerinin açılmasını istedi ve özetle şunları ifade etti;

“Bugün gözlükçülerin birliği var, emlakçıların bir birliği var. Ya kuyumcuların neden birlik kurmalarına izin vermiyorlar. 500 üye olmadan oda kuramazsın diyor. Kardeşim hangi şehirde 500 tane kuyumcu var. İstanbul'da atölyeleri içine koyarsan belki çıkar. Konya'da 500 kuyumcu nereden bulacaksın? Yasada hafif bir esneklik olması lazım kuyumla ilgili. Bir sefere mahsus olmak üzere. Bizim önümüzde elimizden tutacak, bizim sorunlarımızı anlatacak bir merci yok.

Sanayi Bakanlığı bizim mesleğimizden ne anlar? Bizi Maden İşler Federasyonuna vermişler. Kaynakçı ile benim ne işim var? Buzdolabı satanlarla benim ben ne işim var? Benim reklamcı ile ne işim var? Benim sektörüm kuyumculuk sektörü. Bununla ilgili birlik kurmak istiyorum. Beni almış madeni işlere vermiş.  Benim tornacı, egzoscu ile benin ne işim var? O adam benim mesleğimden anlamaz, ben onun mesleğinden anlamam. Bizi anlayacak, bizim elimizden tutacak, bir merci olmadı ona üzülüyorum. Biz devletimizden, bakanlığımızdan şunu istiyoruz. Bir sefer mahsus olmak üzere, bizim önümüzü açın. En azından bir birlik kurmamıza müsaade edin. Sorunlarımızı orada tartışalım. Sorunlarımızı alıp yetkililere iletelim. Maden İşleri'nde benim ne işim var. Maden İşleri Federasyonu'nda bir tane kuyumcu temsilcisi yok. Oda başkanım yok. Nasıl olacak? Ben şikâyetimi kime edeceğim?”

Yorum Gönder