İstanbul’da Hatay Rüzgarı Esiyor!

04 Ekim 2016 Salı 13:22
Bu haber 2139 kez okundu

Bu yıl 6. Kez İstanbul’da düzenlenen “Hatay Tanıtım Günleri” 5-9 Ekim 2016 tarihlerinde Yenikapı’da gerçekleşiyor.

İstanbul'da Hatay Rüzgarı Esiyor!
Bu yıl 6. Kez İstanbul’da düzenlenen “Hatay Tanıtım Günleri” 5-9 Ekim 2016 tarihlerinde Yenikapı’da gerçekleşiyor.

İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) başkanı Sabahattin Uygun İstanbul’da Hatay Günleri etkinliği ile ilgili demecinde şunları söyledi;

“Hatay Günleri, belirli tarihlerde Türkiye’nin üç büyük kentinde Hatay’ı ve değerlerini tanıtmak; Hataylıları ve Hatay sevenlerini buluşturmak; Dünya’ya örnek olan, hoşgörü ve kardeşlik kültürümüzü, birlikte yaşamı paylaşan zengin ve köklü Hatay mozaiğini ulusal ve uluslararası platforma taşımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmektedir.

Önceki yıllarda 5 kez Eyüp Feshane Fuar alanında gerçekleştirilen Hatay tanıtım günleri bu yıl ilk kez Yenikapı’daki etkinlik alanında görücüye çıkıyor. Hatay Valiliği ve HATAYDER işbirliğiyle düzenlenen “İstanbul’da Hatay Günleri” tanıtım etkinliği 5-9 Ekim tarihleri arasında 5 gün sürecek. Festival ortamında gerçekleşmesi beklenen etkinliği 900 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Künefeden narenciyeye, tepsi kebabından, kömbeye kadar Hatay’ın meşhur mutfağından seçkin tatların meraklılarına sunulacağı tanıtım günlerinde Yenikapı'nın adeta küçük bir Hatay'a dönüşmesini bekliyoruz. 

Hatay'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini geniş kitlelere aktarabilmek amacıyla bu yıl 6. kez İstanbul'da düzenlenen Hatay Günleri, 5 Ekim tarihinde Yenikapı'da kapılarını açtı. 77 tepsi künefenin ziyaretçilere ikram edileceği etkinlikte birbirinden özel lezzetlerin yanı sıra Hatay’a özgü folklorik kına gecesi, dünyada sadece ilimizde yapılan özel Aba Güreşleri gösterisi, mozaik yapımı, ipek dokuma gibi etkinlikler de tanıtım günlerine renk katacak.

Açılış konuşmalarında önemli protokol isimlerin yer alacağı tanıtım günlerinde unutulmaya yüz tutan bölgesel el sanatları ve yerel lezzetler için yapılması planlanan markalaştırma ve uluslararası tanıtım çalışmaları da anlatılacak.

İSTUDER olarak Hatay ve bölgemizin tanıtımı adına yapılan ve yapılacak tüm etkinliklerin içinde olmak ve gözlemlerimizi, deneyimlerimizi paylaşmak bizim görevimizdir. Organizasyonun amacına uygun gerçekleşmesi, aksaklık ve eksiklerin tespiti, bölgemiz ile ilgili tanıtımların ve etkinliklerin daha doğru ve eksiksiz gerçekleşmesi, diğer bölgelerle işbirliğini sağlamak, katılımcılara yardımcı olmak amacıyla gözlemci olarak destek veriyoruz.

İskenderun, aslında her konuda olduğu gibi Hatay’ın gözbebeği olduğunu her platformda kanıtlamıştır. Bu yönden İskenderun’dan İlgi ve beklentiler her zaman yüksek oluyor. Ancak kabul etmek gerekirse,  organizasyonun dizayn merkezinin Antakya odaklı olması yüzünden İskenderun, genel olarak finansı ağır basan kurumlarla temsil ediliyor.  Oysa İskenderunlu esnaf, sanatkar ve sivil toplum kuruluşlarımızın katılımcı olarak baştan organizasyonlara dahil edilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Her yıl İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyük merkezlerde gerçekleştirilen tanıtımların önemine değinen İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun tanıtım günlerinin Hatay’ın gündeme taşınmasında, tanıtımında ve kültürel turizmin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti. 

Yorum Gönder