İSTE Bilimsel Çalışmalarıyla Bölgenin Odağı Oldu

29 Mart 2019 Cuma 15:14
Bu haber 702 kez okundu

‘Doğu Akdeniz ve Yakın Hinterlandındaki Üniversitelerin Araştırma Yetkinlikleri ile Bilimsel İşbirliği Potansiyeli Analizi Çalıştayı’ İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

İSTE Bilimsel Çalışmalarıyla Bölgenin Odağı Oldu

‘Doğu Akdeniz ve Yakın Hinterlandındaki Üniversitelerin Araştırma Yetkinlikleri ile Bilimsel İşbirliği Potansiyeli Analizi Çalıştayı’ İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Çalıştaya İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademisyen ve öğrencilerinin yanı sıra, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi’nden Rektör Yardımcıları, Akademisyenler, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları ile Strateji Daire Başkanlığı nezdinde katılım sağlandı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, Elsevier Bölge Direktörü, Tayfun Başal’ın “Araştırma Yönelimleri: Elsevier’in 2019 Geleceğin Araştırması Raporu” sunumu ile devam etti. Bilimin gelecekte nereye doğru evrileceği hakkında yaptıkları araştırmaları ve öngörülerini paylaşan Başal, katılımcılara konu hakkında detaylı bilgi sundu. Bilimsel çalışmalarda nicelik kadar niteliğin önemi üstüne değinen Elsevier Satış Müdürü, Derya Alptekin katılımcılara “Kaliteli Araştırma Çıktılarını Nasıl Artırabiliriz? Bu Çıktılarla Bilimsel İşbirlikleri ve Ulusal Kalkınma için Neler Yapabiliriz?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılara Dünya’daki kaliteli bilimsel çıktı örnekleri ve ipuçlarını paylaşan Alptekin, bölge üniversitelerinin bu konuda neler yapabileceği üstüne değindi.

Çalıştayın öğle arasında İSTE katılımcıları Nâzende’de ağırladı, Hatay’ın yöresel lezzetlerini ikram etti. Klasik müzik eşliğinde yenilen yemeğin ardından, katılımcılarla İSTE Merkez Kampüs turu gerçekleştirildi. Kısa sürede İSTE’nin kat ettiği mesafeye şahitlik eden konuklar, çalıştayın öğleden sonraki oturumuna katıldı. Elsevier Müşteri Danışmanı, Saide Sak “Elsevier Yazar Çalıştayı – Makale Yazmanın Püf Noktaları, Yapılan Yanlışlar ve Yayın Etiği” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, kaliteli bilimsel çıktılar için bilimsel makale yazma metotlarını paylaşan Sak, katılımcılara detaylı bir bilgi sundu.  

Çalıştayın kapanış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, akademik yolculuğundaki deneyimleri ve önerilerini katılımcılarla paylaştı. Çalıştayın önemine değinen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, çalıştayın gerçekleştirilmesinden dolayı Elsevier firmasına teşekkürlerini sundu.

Yorum Gönder