İste-Fest Demir-Çelik Sektörünün Liderlerini Ağırlayacak

10 Ekim 2019 Perşembe 11:03
Bu haber 693 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), Türkiye’nin demir – çelikte lokomotif üretim merkezi olan ilçede demir çelik alanında çalışan bilim insanları ve sektör temsilcilerini ilk kez bir araya getirmek için kolları sıvadı

İste-Fest  Demir-Çelik Sektörünün Liderlerini Ağırlayacak

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), Türkiye’nin demir – çelikte lokomotif üretim merkezi olan ilçede demir çelik alanında çalışan bilim insanları ve sektör temsilcilerini ilk kez bir araya getirmek için kolları sıvadı. 21-23 Kasım 2019 tarihleri arasında İskenderun Demir – Çelik Teknolojileri Festivali(İSTE-Fest)’ne ev sahipliği yapacak olan İSTE ’deki sempozyumun Endüstriyel Danışma Kurulunda Fuat TOSYALI (Tosyalı Holding), Mesut KEYFLİ(İSDEMİR A.Ş.), Recep ATAKAŞ(Atakaş Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.), Denis KVASOV (MMK Metallurgy), Osman GÖZÜKARA (YAZICILAR Holding), Namık Kemal EKİNCİ(Ekinciler Holding), Mustafa BAŞTUĞ( BAŞTUĞ metallurgy ) gibi bölgede demir – çelik sektörüne damga vurunlar isimler yer aldı.

Sempozyum Komitesi adına, festivalle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı, “21-23 Kasım 2019 tarihlerinde ev sahipliği yapacağımız sempozyumun misyonu, profesyonellerin işbirliği için fırsatlar sağlamak, demir ve çelik alanındaki mevcut bilgileri paylaşmak ve tartışmak, yeni bilgiler üretmek ve ayrıca sorunları çözmek için araştırmalar yapmaktır. Sempozyum, üretim, Demir ve Çelikte mevcut gelişmeler, yeni üretim sistemleri, yeni ve kaliteli çelik üretimi, enerji, kalite kontrol, pazarlama ve finans gibi teknik ve teknik olmayan araştırma alanlarını içeren geniş bir konu yelpazesini kapsamaktadır. Sempozyumun ayrıca akademisyenler, sektör temsilcileri ve ayrıca üst düzey bakanlık temsilcileri arasında bir köprü olmasını planlanıyoruz ” derken, sempozyumun ayrıca Türkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleştirileceğinin altını çizdi.


Yorum Gönder