İSTE Kadınlar Korusu’na İlk Fidan

09 Mart 2021 Salı 16:08
Bu haber 467 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kadınlar Korusu için ilk fidan dikimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda (İMYO) gerçekleştirildi.

İSTE Kadınlar Korusu'na İlk Fidan

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Kadınlar Korusu için ilk fidan dikimi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda (İMYO) gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde  (İSTE) 8 Mart pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilen etkinlikte İSTE Kadınlar Korusu’nun ilk fidanları dikildi. Koruluk alana 4000 fidan daha dikilmesi planlanırken ağaçlandırılmasının ardından çevre düzenlemesi yapılacak ve İMYO İskenderun manzarası eşliğinde kullanıma açılacak.

İSTE protokolü ve personelleri ile Emniyet ve Jandarma Teşkilatının kadın personellerinin katıldığı etkinlikte konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Hepinize teşekkür ediyorum. Sizin değerinizi anlatacak kelimeler henüz yazılamadı. Kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi. Koru planlaması için bilgilendirme yapan Rektör Depci “Bu alan hepimizin kullanımı içindir. Teraslandırma ve oturma alanları için çalışmaya başladık. Bugün diktiğimiz fidanlar bir başlangıç olacak” diyerek katılımcıları fidan dikmeye davet etti.

Tüm İSTE kadın personelleri ile etkinliğe katılan Emniyet Teşkilatı ve Jandarma Teşkilatı mensubu kadınlar adına doğayı korumak için dikilen ağaçların sertifikaları ise elektronik olarak gönderildi. Gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri Valentyn Trofimov, Olga Trofimova ve Daryna Trofimova canlı olarak gerçekleştirdikleri klasik müzik dinletisi eşlik etti.


Yorum Gönder