İSTE Tam Kadro ‘Demokrasi Nöbeti’nde

21 Temmuz 2016 Perşembe 11:57
Bu haber 1996 kez okundu

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İskenderun Teknik Üniversitesinin tüm akademik ve idari personeli, halkın iradesine, özgürlüğüne, doğrudan milletin kendisine ve demokrasiye kast eden darbe girişimine karşı, tepkisini göstermek ve milli iradeye sahip çıkmak adına Anıt Alanı’na kadar toplu destek yürüyüşüne katıldı ve ardından Anıt Alanında vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu.

İSTE Tam Kadro ‘Demokrasi Nöbeti'nde

İSTE Milli İradenin Yanında

İskenderun Anıt Alanı’nda Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlarla birlikte meydanlarda olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personelleri ile demokrasi meydanında sizlerle birlikte demokrasi nöbetinde yer almaktan gurur duyuyoruz.

'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' diyen değerli vatanseverler,

Sözlerime 15 Temmuz gecesi ülkemizin bekasına yönelik gerçekleştirilen, darbe teşebbüsünde bulunan, vatan hainlerine karşı mücadelede şehadet şerbeti içen(ki bunlardan 3 tanesi hemşehrimizdir, Hataylıdır) kahraman asker, polis ve vatandaşlarımızı minnet ve şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine, Hataylı hemşerilerimize ve büyük Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Değerli İskenderunlular,

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsü o kadar haince idiki, Milletin Meclisi 1600 yıllık Türk tarihinde ilk kez hem de milletin uçağı ve milletin silahlarıyla haince bombalandı. Devlet büyüklerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız, Genel Kurmay Başkanımız ve birçok devlet büyüğümüze karşı alçakça canlarına kastedecek şekilde girişimlerde bulunulmuştur. Vatandaşlarımıza ateş edilmiş, tanklar üzerlerine sürülmüştür. Allah’a şükürler olsun ki, her karışı şehit kanı ile sulanmış bu topraklarda asker elbisesi içerisine saklanmış bu hain darbecilerhalkımızın büyük direnci ile karşılaşmış ve amaçlarına ulaşamamıştır.

15 Temmuz gecesi yaşanan hainliği ilk duyduğumuz andan itibaren görev yerimiz olan Üniversitemize geçip“Demokrasi Nöbetine” başlayarak her zaman Milli İrade’nin yanında olduğumuzu belirten basın açıklamamızı yaptık.

Ve her daim, her koşulda Milli İradenin yanında olduğumuzun bilinmesini İSTE’riz, dedik.

İçte ve dışta bu kadar haine karşı, vatanseverlerin bu süreçten sonra yapması gereken tek şey; çalışmak, çalışmak ve yine çokçalışmak’tır.

Bugün birbirimize kenetlediğimiz ellerimizi bir daha hiç bırakmamaktadır.

Bu Vatan bizim, Bu Devlet bizim, Bu Bayrak Bizim, Hepimizin.

Demokrasiye, Milli İradeye, Devletimize ve geleceğimize sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

Anıt Alanından Dualar Yükseldi

İskenderun'da Dün akşamda demokrasi nöbetine devam edildi. Milli İradeye sahip çıkan İskenderunlular, ANIT Alanında Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden ve bu uğurda Sehit olan kahraman güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımız için Yasin okudular dualar ettiler İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakki Yılmaz İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli ve binlerce halk topluluğu yapılan dualara hep birlikte amin dediler.


Yorum Gönder