İSTE, Yine Zirvede!

26 Ekim 2020 Pazartesi 16:45
Bu haber 978 kez okundu

Ülkenin önde gelen ulusal televizyon kanallarından Ülke TV’de, eğitim uzmanlarından Bonus Hoca lakaplı Süleyman Beledioğlu ve İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu Genç Vizyon programının Zirvedekiler bölümünün bu haftaki konuğu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci oldu.

İSTE, Yine Zirvede!

Ülkenin önde gelen ulusal televizyon kanallarından Ülke TV’de, eğitim uzmanlarından Bonus Hoca lakaplı Süleyman Beledioğlu ve İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu Genç Vizyon programının Zirvedekiler bölümünün bu haftaki konuğu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci oldu.

10 Ekim’de Hatay’ın Belen ilçesinde başlayan ve kısa süre içinde İskenderun ile Arsuz ilçelerine de yayılan yangının ardından ilk ağaç dikimini gerçekleştiren İSTE Rektörlüğünün bu örnek çalışması ulusal basında da ses getirdi. Bu çalışmanın takdire şayan olduğunu belirten Ülke TV program yorumcusu Süleyman Beledioğlu ve sunucusu İsmail Yolcu, Rektör Depci’yi tebrik ettiler.

Program sunucusu İsmail Yolcu Rektör Depci’nin “Bir ağaca karşılık binlerce ağaç dikeceğiz” sözünün çok önemli olduğunu belirterek, İSTE akademisyenleri ve çalışanlarını kutladı. Yolcu, “Ülke gündemi bir anda Hatay’da olmuştu, gelen haberler bizleri üzmüştü. Sizlerin coğrafyasında yaşanan bu üzücü olayın ardından, İSTE Rektörlüğü tarafından başlatılan ilk fidan projesi, sizleri programınızda zirvedekiler bölümüne taşıdı. Bizlerde bir eğitim programında bir eğitim markası olan İSTE’nin bu anlamlı çalışmasını tüm Türkiye’ye duyurmak istedik. Harika bir proje sizleri tebrik ediyoruz”dedi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’de güzel düşüncelerinden dolayı Süleyman Beledioğlu ve İsmail Yolcu’ya teşekkür ederek, ilk olarak İSTE akademisyenlerinden Doç. Dr. Abdulla Sakallı’nın hava tahmin projesi hakkında izleyenlere bilgiler verdi.

Yangın günü rüzgâr hızı ve nem oranı hakkında da bilgiler veren Rektör Depci; “Bir kıvılcımla 20 metre yüksekliğe ulaşan alevlerin olduğunu” hatırlatarak “cansiparane şekilde çalışan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Neden ilk fidan projesine başladıkları hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Tolga Depci; “İskenderun, Belen ve Arsuz başta olmak üzere tüm Hatay halkının göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı da teşekkür ederek” şöyle konuştu:

“Yangın sonrası herkes ağaç dikmek istedi. Bu güzel davranış birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunun en büyük göstergesi oldu. Aslında ağaç dikme olayı birçok bilim dalının iç içe olduğu ve organize hareket ettiği bir konsepttir. Yani dikim alanının belirlenmesi, toprağın hazırlanması, bölgeye uygun ağacın seçilmesi gibi. Üniversite olarak bizler hangi ağacı hangi noktaya ne zaman dikmemiz gerektiği konusunda bir çalışma gerçekleştirdik. Üniversitelerin görevleri arasında eğitim-öğretim, bilimsel araştırma yapmanın yanı sıra topluma hizmet ve önder olmaları bulunmaktadır. İlk fidan dikme düşüncemizi Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a ilettik. Kendisinin bizlere çok desteği oldu, bundan dolayı da buradan teşekkür etmek istiyorum. Yine ilçe kaymakamlarımız, İlçe belediye başkanlarımız, İSTE ailesi de bu çalışmamıza destek verip bizlerle beraber olan herkese de teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemizin her akademik ve idari personeli ile her öğrencisi için bir fidan dikeceğiz. Elimizden geldiği kadar bu işe gönül vereceğiz” dedi.


Yorum Gönder