İSTE’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

17 Mart 2022 Perşembe 20:07
Bu haber 1121 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Oratorya Etkinliği düzenlendi.

İSTE'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Oratorya Etkinliği düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Oratorya Etkinliği düzenlendi. 16 Mart İSTE Merkez Yerleşke Turkuaz Salon’da yapılan etkinliğe İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, İSTE akademik ve idari personelleri ve öğrenciler katıldı. Program saat 15.30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İSTE Denizcilik Örf Adet ve Kariyer Topluluğu’nun hazırladığı etkinlik, övünç dolu Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihi için önemini anlatan konuşma ile başladı. Her 18 Mart’ta minnet ve gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin deniz harekâtı ve kara harekâtı safhalarının nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Öğrenciler hazırlamış oldukları şiir dinletisinin sunumunu yaptı. Programda ayrıca Denizcilik Örf Adet ve Kariyer Topluluğu öğrencilerinin 18 Mart için hazırladıkları videonun ve 18 Mart Anılarının gösterimi yapıldı. Düzenlenen etkinlik Çanakkale Türküleri ile sona erdi.

Rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci etkinliği hazırlayan personel ve öğrencilere teşekkür ederek “Tarihimizin kilometre taşları olan önemli günleri anmak ve gelecek kuşaklara bunların aktarılması çok önemli. Her zaman ifade ettiğim gibi eğitim kurumlarını yalnızca ders bilgisinden ibaret değildir. Öğrencilerin burada geçirdiği zamanı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, bu etkinlikleri milli değerlerinin bilincinde gençler yetişmesine katkı olarak bakmak gerekir” diye konuştu.


Yorum Gönder