İSTE’de Çevrimiçi Karma Sergi

16 Mart 2021 Salı 14:49
Bu haber 918 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Ulusal Davetli Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Çevrimiçi Karma Sergisi yapıldı.

İSTE'de Çevrimiçi Karma Sergi

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Ulusal Davetli Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Çevrimiçi Karma Sergisi yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı anısına düzenlenen çevrimiçi karma serginin teması Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ydı. İskenderun Meslek Yüksekokulu’ndan (İMYO) Öğretim Görevlisi Adem Çolak ve Öğretim Görevlisi Merve Düzağaç Çolak’ın küratörlüğünü yaptığı serginin açılışı 12 Mart Cuma günü gerçekleştirildi. 22 farklı üniversite ve şehirden 53 sanatçı ve akademisyenin katıldığı sergi, İSTE resmi web sitesinden çevrimiçi ziyarete açıldı. Ulusal davetli olarak gerçekleştirilen sergide resim, çini, minyatür, mozaik, dijital baskı gibi farklı türden eserler sanatseverlerle buluştu. Sergiyi ziyaret etmek İSTE’yenler https://iste.edu.tr/sanat/12-mart-2021 adresini ziyaret edebilir.

Kültür sanat etkinliklerinin ara verilmeden sürdüğü İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) sıradaki karma sergisinin başvuruları ise devam ediyor. V. Ulusal ve III. Uluslararası Jürili 19 Mayıs Karma Sergisi için sanatçı ve akademisyenler başvurularını 1 Mayıs 2021 tarihine kadar yapabilecek. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Onursal Başkanlığında yapılacak Karma Sergi’nin Etkinlik Koordinatörleri ve Sergi Küratörleri Öğretim Görevlisi Adem Çolak ve Öğretim Görevlisi Merve Düzağaç Çolak olacak. Eserleri ile sergide yer almak İSTE’yenler başvuru formuna ve sergi şartnamesine İSTE web sitesi üzerinden ulaşabilir.

Yorum Gönder