İstiklal Marşımız 98 Yaşında!

12 Mart 2019 Salı 18:33
Bu haber 629 kez okundu

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da gerçekleşti.

İstiklal Marşımız 98 Yaşında!

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da gerçekleşti.

İskenderun Belediye Kültür Sarayında İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından hazırlanan Anma etkinliğine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Tugay komutanı Alparslan Kılıç, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Ercan Kireçtepe, siyasetçiler, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İskenderun Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Dumaneker: “20. Yüz yılın başından itibaren savaştan savaşa koşan milletimiz 1. Dünya Savaşında milletimiz büyük bir yenilgi yaşamış ve yurdumuz bu savaştan sonra işgale uğramıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu mücadeleyi Mehmet Akif Ersoy da desteklemiştir” dedi. Okul Müdürü Dumaneker’in konuşmasının ardından okullar arası yapılan İstiklal Marşı Okuma yarışmalarında ödül almaya hak kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Verilen ödüllerin ardından İskenderun Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’u anlatan slayt gösterileri gösterildi. Okul öğrencilerinin şiirleri ve söylenen türküler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Yorum Gönder