İTSO Başkanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Toplantısına Katıldı

31 Ekim 2023 Salı 14:59
Bu haber 144 kez okundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Başkanlığında, depremden etkilenen 11 ilin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen istişare toplantısına, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da katıldı.

İTSO Başkanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Toplantısına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Başkanlığında, depremden etkilenen 11 ilin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen istişare toplantısına, İskenderun Ticaret ve  Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bir istişare toplantısı düzenledi. Deprem bölgesindeki il ve ilçelerin Oda Başkanları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bürokratlarının katıldığı toplantıda, inşası devam eden konutlar, şehir meydanları, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi başta olmak üzere deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar görüşüldü.

“İlk gündem maddemiz 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerimizi ayağa kaldırmak” diyen Bakan Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları birebir takip ettiğini söyledi. Bölgenin hızla ayağa kaldırılması için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Bakan Özhaseki, “Bir ve beraberce çalışıyoruz; çabamız, elimiz, emeğimiz deprem bölgesinde. Şehirlerimizi bir an evvel inşa ve ihya etme gayretindeyiz. Bu süreçte, oluşan sorunları ve olumsuzlukları da hassasiyetle takip edip çözüme kavuşturuyoruz. Tüm gücümüzle, hep birlikte el ele vererek şehirlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz. Bütün gücümüzle arazideyiz.” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Başkanlığında, depremden etkilenen 11 ilin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen istişare toplantısının oldukça verimli geçtiğini belirten İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;  “6 Şubat tarihinde bölgemizde meydana gelen deprem felaketi sonrası yaşanan son gelişmeleri, bölgemizin ve iş dünyasının sorunlarını   Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlere ilettik.” dedi.


Yorum Gönder