İTSO Başkanı Yılmaz EXPO Tanıtımına Katıldı

26 Ocak 2021 Salı 12:36
Bu haber 429 kez okundu

Hatay’a değer katacak en önemli projelerden birisi olan 'Medeniyetler Bahçesi' temalı EXPO 2021’in tanıtımı yapıldı.

İTSO Başkanı Yılmaz EXPO Tanıtımına Katıldı

Hatay’a değer katacak en önemli projelerden birisi olan 'Medeniyetler Bahçesi' temalı EXPO 2021’in tanıtımı yapıldı. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundu.

 Hatay’ın tarihi ve kültürel değerleri, gastronomi lezzetleri gibi birçok birikimin sergileneceği organizasyon için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Pandemi şartları sebebiyle Aralık ayına ertelenen EXPO 2021 organizasyonu için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ev sahipliğinde tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Hatay Vali Yardımcısı CHP’li milletvekilleri AK Partili MHP’li ve CHP’li belediye başkanları, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı tanıtım Toplantısında, Expo21’in çalışmaları ve son gelişmeleri ile ilgili bilgiler verildi.

Hatay İlimizin her yönüyle yeni sosyal donatı alanı olacak EXPO 2021 fuar alanında toplam 200 dönümlük arazide; gastronomi ve mozaik köyleri, medeniyetler bahçesi, 5 bin kişilik amfi tiyatro, bitki müzesi, arkeopark, biyolojik gölet, satış birimleri, mescit, idare ve yönetim binaları başta olmak üzere birçok sosyal tesisin yer alacağı belirtildi.

Yorum Gönder