İTSO Meclisinde İSTE Teknopark’ın önemine dikkat çekti

25 Ocak 2019 Cuma 13:32
Bu haber 733 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) üyelerine, üniversiteye kurulacak olan Teknopark konusunda bilgilendirdi.

İTSO Meclisinde İSTE Teknopark'ın önemine dikkat çekti

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) üyelerine, üniversiteye kurulacak olan Teknopark konusunda bilgilendirdi.

Üniversite – sanayi işbirliğini arttırmanın yanında bilgi ve teknoloji transferine katkı sunacak Ar-Ge’ye dayalı ileri teknoloji İskenderun’a taşıyacak olan teknoparkın öneminden bahseden Rektör Dereli, İSTE’nin teknoparkla daha çok büyüyeceğini ve beklentilere daha hızlı cevap verebileceğini söyledi.

İskenderun’a fakültelerin gelmesi sonrasında üniversitenin kurulması sürecinde İTSO’nun çok büyük desteğini gördüklerini dile getiren Türkay Dereli, “İskenderun sanayisi ve ekonomisi ile önemli bir potansiyele sahip. Bizler de gerek kendi imkânlarımız gerekse sanayici ve iş adamlarımızın destekleri ile üniversitemizi en üst seviyelere çıkartmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İş dünyası ile entegrasyonu çok önemsiyoruz. Yapılan bu özverili çalışmalarımızda üniversitemizin yaşayabilmesi, büyüyebilmesi, evrenselleşmesi için sizlerin, sanayici ve iş dünyasının yardımları bizleri daha da cesaretlendirecektir. İskenderun sanayisi sayesinde biz ayakta kalıyoruz. Çünkü üniversitemizden beklenti çok yüksek, bizler de bu beklentilere cevap verebilmemiz için çalışıyoruz. El birliğiyle üniversitemizi hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. İskenderun’un ekonomik yönden kalkınması için teknoparkın bir an önce kurulması gerektiğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen İTSO yönetimine ve meclisine de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Rektör Derelinini ardından söz alan, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyüphan Yazıcı da İSTE’ye kurulacak olan ve bölge ekonomisi için son derece önemli olan İSTE Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili sinevizyon destekli bir sunum yaparak teknik ve detaylı bilgiler verdi.

Toplantıya katılan Onursal Başkan Halil Şahin ise, fakültelerin İskenderun’a gelmesinde İTSO’nun çetin bir mücadele verdiğini ve bu mücadele de etkin bir görev üstlendiğini belirterek, “İTSO olarak, bir şehrin gelişmesi ve kalkınması için eğitimin ne kadar önemli olduğu bilinciyle hareket ettik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir” dedi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, İSTE ile işbirliğinin devam edeceğini vurgulayarak, “Bizden önceki yönetim nasıl eğitime destek oldu ve fakültelerin İskenderun’a gelmesi ile üniversitenin kurulmasında öncülük ettilerse bizler de İTSO olarak üniversitemize bundan sonra da sahip çıkacağız. Zaten birçok projeyi birlikte yürütüyoruz. Bu projeler hem şehrimiz ekonomisine katma değer, hem istihdam sağlıyor, hem de üniversitemizin gelişmesine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder