İTSO Personeline ‘Risk Yönetimi’ Eğitimi

09 Temmuz 2018 Pazartesi 19:14
Bu haber 710 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında personellere yönelik eğitimler aralıksız devam ediyor. İTSO’da personellerin daha kaliteli hizmet verebilmeleri adına eğitimlere devam ederken, bu tür eğitimlerin çalışanları daha iyi motive ettiği ve performanslarının arttığı belirtildi.

İTSO Personeline ‘Risk Yönetimi' Eğitimi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında personellere yönelik eğitimler aralıksız devam ediyor. İTSO’da personellerin daha kaliteli hizmet verebilmeleri adına eğitimlere devam ederken, bu tür eğitimlerin çalışanları daha iyi motive ettiği ve performanslarının arttığı belirtildi.

Kimya Yüksek Mühendisi Baş Denetçi ve Eğitmen Mehmet Besleme tarafından verilen, ‘Risk Yönetimi’ konulu eğitimde, personellerin iş potansiyelini arttırmaları, kendilerini geliştirmeleri, oda üyeleri ile ilgili karşılıklı diyaloglar, son çıkan kanunlar ve bu kanunların uygulamaları, amirine karşı sorumlulukları da ele alındı.

Eğitmen Mehmet Besleme Risk yönetiminde; genel standardın kullanım amacı, kullanıcının kazanacağı fayda, şikayetleri ele alma, prosesine erişim, şikayetleri çözme kabiliyetini geliştirmek, müşteri odaklılık, prosesi geçirme ve analiz etme, ISO 9001 ve ISO 9004 standartları ile ilişkiler ile ilgili sine vizyon destekli detaylı bilgiler verdi.

ISO 10002:2014 kalite yönetimi-Müşteri memnuniyeti-kuruluşlarda şikâyetlerin ele alınması için kavuz bilgilere de değinen Eğitmen Mehmet Besleme, “Çalışmalarımızda şeffaflık, erişilebilirlik, cevap verebilirlik, objektiflik, ücretler ve gizlilik konuları da önem arz etmektedir. Bu başlıklar altında yapılan çalışmalar önemlidir. Müşteri şikayetlerinin ele alınmasında ise Taahhüt, politika, sorumluluk ve yetki önemli yer tutar. Bu kapsamda şikayetlerin etkin ve verimli şekilde ele alınacağı taahhüdünü vermelidir. bu taahhüt; hem çalışanların hem de müşterilerin sisteme katkıda bulunmasına izin vermeli, politika ve dokümanlara yansıtılmalı, yeterli kaynak sağlanarak desteklenmelidir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Eğitmen Mehmet Beslemenin İTSO personellerine verdiği eğitimde ayrıca hedefler, faaliyetler ve kaynaklar ele alınırken, personellerin yeni taslaklar ve teknolojik donanımlarla daha verimli çalışmalar yapabileceğine vurgu yaptı.

İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, eğitim sonunda yaptığı değerlendirmesinde; “Personel arkadaşlarımıza yönelik eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Bu tür eğitimler sayesinde personellerimizin çalışma ufku genişliyor, motivasyonları artıyor ve kendilerini yenileme imkanı buluyorlar. Bizlere verdikleri faydalı eğitimden dolayı Kimya Yüksek Mühendisi Baş Denetçi ve Eğitmen Mehmet Besleme’ye teşekkür ediyoruz. İTSO’da gerek personellere, gerekse üyelerimize yönelik eğitimlerimiz devam edecek” dedi. 




Yorum Gönder