İTSO Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansına Katıldı

14 Ekim 2021 Perşembe 11:43
Bu haber 395 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi ve Kaynak Teknolojileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Kaynak Teknolojileri konferansı ve sergisine İTSO Yönetimi katıldı.

İTSO Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansına Katıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi ve Kaynak Teknolojileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Kaynak Teknolojileri konferansı ve sergisine İTSO Yönetimi katıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesinde düzenlenen konferansta söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; Kaynak Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Üniversite Sanayi İşbirliğinin En Güzel Örneklerinden biri olduğuna vurgu yaparak;  “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın finansörlüğünde, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi projesini hayata geçirmekteyiz. Bölgemizin lokomotifi konumundaki demir çelik ve filtre sektörlerinin en önemli sorunlarından biri ise, nitelikli eleman eksikliği olmaktadır. Sanayici üyelerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde ve yapılan araştırmalarda, özellikle kalifiye kaynakçı ihtiyacının olduğu hususu bizlere iletilmiştir. İskenderun Teknik Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkilileriyle bu durum paylaşıldığında, gerçekten de böyle bir ihtiyacın olduğu teyit edilmiştir. Tespit edilen bu ihtiyaçtan yola çıkarak, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yürütücülüğünde, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın finansörlüğünde, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi projesini hayata geçirmekteyiz. Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan bu projemizle, nitelikli çırak-kalfa-usta-kaynak teknikeri, belgeli ve profesyonel kaynakçı yetiştirmeyi amaçlamaktayız.  Ayrıca hâlihazırda kaynakçılık yapanların çalıştıkları sektörlere daha uyumlu hale getirilmeleri, kaynakçılık eğitimlerinin sürekliliğinin sağlanması ve firmaların talepleri doğrultusunda yetiştirilen kaynakçılarımızın belgelendirilmeleri sağlanacaktır.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sanayici üyelerimizle Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezimiz arasında bağlantı kurmak, başta çevre il ve ilçeler olmak üzere diğer sanayi odaları ile merkezimizi buluşturmak için gerekli girişimlerde bulunmak, yetişecek olan nitelikli kaynakçıların sertifikasyonlarının etkin hale getirilmesini sağlamak adına elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin, hem bölgesel hem de ulusal ölçekteki ihtiyaçlara cevap verecek şekilde günden güne gelişeceğine ve bölgemize değer katacağına inanıyoruz. Bu güzide merkezin bölgemize kazandırılmasında emeği geçen ve önemli katkılar sunan, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve kıymetli akademisyenlerine, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne ve değerli uzmanlarına, desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza, şahsım ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına çok teşekkür ediyorum” dedi.Konferansta kısa bir selamlama konuşması yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tolga Depci ise; “Üniversitemize Kaynak Mükemmeliyet Merkezinin kazandırılmasında büyük emekleri olan ve desteklerini esirgemeyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamıza, Valimiz Rahmi Doğan’a, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmalar ve konferansın ardından davetliler, Kaynak Teknolojileri sergisini gezdiler.

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip Üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu, Hıdır Güneş ve İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, sergiyi gezerek yetkililerden bilgiler aldılar ve teorik olarak dijital ortamda kaynak yapma imkanı buldular.


Yorum Gönder