İTSO’da ‘Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma’ Paneli

26 Mart 2018 Pazartesi 17:19
Bu haber 1004 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, DOĞAKA, Altınbaş Üniversitesi ve HATİAB işbirliğiyle 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' konulu panel düzenledi.

İTSO'da ‘Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' Paneli

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, DOĞAKA, Altınbaş Üniversitesi ve HATİAB işbirliğiyle 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma' konulu panel düzenledi. İTSO Meclis Salonu’nda düzenlenen panele İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, HATİAB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ve beraberindeki heyet, İTSO üyeleri ve davetliler katıldı.

‘Şirket Aileye Değil, Aile Şirkete Hizmet Edecek’

Aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemine dikkat çekilen panelin açılış konuşmasını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptı. Ülkemizdeki işletmelerin büyük bir bölümünü aile şirketlerinin oluşturduğuna vurgu yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Aile şirketlerinin varlıklarını devam ettirebilmeleri, kurumsallaşmalarıyla doğru orantılıdır. Aile şirketlerinde gözlenen en büyük sorun, aile üyelerinin şirkete değil de şirketin aile üyelerine hizmet etmeye başlaması olarak ifade edilmektedir. Bu durumda şirketin, ailesel yönetim anlayışından, profesyonel yönetim anlayışa geçmesi büyük önem arz etmektedir. Bugünkü panelimizde aile şirketlerinin kurumsallaşma sürecinde yapılması gerekenlere ilişkin detaylı bilgiler paylaşılacak. Ben aktaracakları çok değerli bilgilerden dolayı konuşmacılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Panelistler Her Konuya Değindi

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, AYDAM Müdürü Fatoş Altınbaş Sarıgül ve HATİAB Başkanı İbrahim Güder’in de kurumsallaşmanın öneminden bahsettiği panelin ikinci bölümünde ise Küresel ve Bölgesel Gelişmelerin ekonomi ve siyaset üzerindeki etkileri ele alındı.

Konuyla ilgili Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin’in sinevizyon destekli bilgiler aktardığı panelde, Altınbaş Üniversitesi mütevelli heyet başkanvekili Mehmet Tahir Özsoy aile şirketlerinde kurumsallaşma ve yaşanan sorunlar, Altınbaş Üniversitesi Öğretim üyesi Psikoloji uzmanı Doç. Dr. Aylin Koçkar aile şirketlerinde kuşaklararası iletişim, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmail Kayar Aile Anayasası, Altınbaş Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey de ‘Nasıl Kurumsallaştık’ konularına dikkat çekti.

Panel sonunda ise İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, panele katılan konuşmacılara günü anısına kahve fincanı  ve plaket takdim ederek, teşekkür etti.

Yorum Gönder