İTSO’da Deprem Yönetmeliği Konusu Ele Alındı

15 Kasım 2018 Perşembe 14:33
Bu haber 689 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği tarafından ‘Türkiye deprem yönetmeliği ve Deprem etkisi altındaki binaların tasarımı’ konulu bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.

İTSO'da Deprem Yönetmeliği Konusu Ele Alındı

 İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği tarafından ‘Türkiye deprem yönetmeliği ve Deprem etkisi altındaki binaların tasarımı’ konulu bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü

 İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Kamil Turan;  ”İTSO ile birlikte düzenlemiş olduğumuz bilgilendirme toplantısında, depreme karşı binaların dayanıklılığı, Deprem etkisi altındaki binaların nasıl olması gerektiği konusunda sizleri bilgilendirmek için buradayız. Konular genel anlamda mesleğimizi yakından ilgilendirmektedir. Fakat detaylar ve son çıkan yönetmeliklerin bilinmesinde fayda olacağını düşündüğümüz için toplantıyı gerçekleştiriyoruz. İTSO’ya da  desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 Sine-vizyon destekli olarak bilgiler veren Prof. Dr. Murat Bikçe Hatay’ın de deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekerek, Deprem öldürmez çürük yapı öldürür diye bir deyim var ve bu deyimi her deprem olduğunda söylenir. Türkiye’de binaların ve zeminlerin sağlam yapılması, mimari projelerin deprem yönetmeliğine uygun yapılması durumun da  hem binalar daha sağlam ve uzun ömürlü olur, hem de depreme karşı daha dayanıklı olur. Bu nedenle binaların deprem yönetmeliğine göre yapılması, hem İnşaatı yapan firmalarımızı hem de bina sahipleri için hayati önem taşımaktadır” dedi.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İTSO Meclis üyeleri,  İnşaat Mühendisleri, ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar katıldı.

 

Yorum Gönder