İTSO’da ‘İskenderun’un Sesi Platformu’ İçin Toplanıldı

07 Haziran 2024 Cuma 16:44
Bu haber 70 kez okundu

İskenderun’da faaliyet gösteren Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-DER) İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı düzenledi.

İTSO'da ‘İskenderun'un Sesi Platformu' İçin Toplanıldı

İskenderun’da faaliyet gösteren Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-DER) İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda toplantı düzenledi.

“İskenderun’un Sesi Platformu” adı altında İskenderun’un tanınan kanaat önderlerinin, STK Başkanlarının, farklı sektörlere mensup iş insanlarının ve bölge halkının katılım sağladığı toplantıda, İskenderun’un sorunları görüşüldü. MAR-DER Başkanı Salih Bayar’ın başkanlık ettiği toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, STK Temsilcileri dernek başkanları, İş insanları ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun’un ekonomik sorunlarını konuşarak, çözüm merci olmasak dahi, gerekli yerlere iletme noktasında tüccar, esnaf ve sanayicilerimize elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Sizlerin görüş ve önerileri bizim için çok değerli olduğu için, sorun ve çözüm önerisi bildirme konusunda katılım ve desteklerinizi bekliyoruz. Hepimizin bildiği üzere, yüzyılın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremi, tarifi imkânsız üzüntüler ve telafisi mümkün olmayan kayıplar yaşamamıza sebep oldu. 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası, can ve mal kayıpları yaşandığı gibi, sosyal ve ekonomik anlamda da zor günler geçiriyoruz. Maalesef Hatay olarak en çok sıkıntı çeken illerin başında gelmekteyiz.  Biliyorsunuz yaşanan deprem felaketinin yaralarının sarılması ve bölgemizin yeniden toparlanması konusunda, ülke olarak genel bir mücadele başlatıldı. Bu süreçte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız ve üyelerimiz için elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalıştık. Bu toplantılardan çıkan sonuç ve çözüm önerisi raporunu, belirlenen temsil heyeti ile birlikte çözüm üretecek en yetkili  birimlere iletmeyi hedefliyoruz” dedi.


Yorum Gönder