İTSO’da Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

25 Kasım 2022 Cuma 11:24
Bu haber 271 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında yapıldı.

İTSO'da Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında yapıldı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı meclis toplantısında, söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Yeni Dönemde tüm meclis üyesi arkadaşlarım ve meslek komitelerimiz ile birlikte   daha çok çalışacağız. Meclis üyelerimiz kendi gruplarında projeler üretmeleri için azami gayret göstermeli. İTSO olarak görev ve sorumluluğumuzun bilinci ile üyelerimize en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde olacağız. İTSO Meclisi olarak birlik ve beraberlik içerisinde bölgemiz ekonomisine değer katacak çalışmalar içerisinde olmalıyız” dedi.

"Bilgilendiriyoruz; Belgelendiriyoruz"

İTSO Meclisinde yeni dönemde önemli bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarına hızlı başlayan 3.Meslek Komitesi Başkan ve Yönetimine teşekkür ederek sözlerine devam eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “En son, 3. Meslek Komitemiz tarafından, sanayide faaliyet gösteren firmalarımızın ve KOBİ'lerimizin, ara eleman ve kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla ayrıca mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilerini iş esnasında geliştiren çırakların sektörde yer alması adına istihdamlarının sağlanacağı firmalarda usta öğretici ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ziyaret edilerek yapılan görüşmeler neticesinde 3. Meslek Grubumuz tarafından "BİLGİLENDİRİYORUZ; BELGELENDİRİYORUZ" sloganı ile Usta Öğretici Belgesi olmayan işletmelerin öncelikle Mesleki Yeterlilik Kurumu’na bağlı belgelendirme kuruluşları tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4 sınavını geçerek almış olduğu belge ile İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapması ve burada yapılacak Usta Öğretici Belgesi sınavını başarı ile tamamlaması neticesinde çırak ihtiyacının karşılanması için başvurular   yapabilecek ve bu sayede devlet teşviklerinden faydalanılabilecektir. Kendilerine bu faydalı projeye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Yüksel Cirdi söz alarak, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Kasım ayı meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.





Yorum Gönder