İTSO’da Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

23 Kasım 2023 Perşembe 18:20
Bu haber 108 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında gerçekleştirildi.

İTSO'da Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Ülke ve Bölge Ekonomisindeki Son Gelişmeler Görüşüldü

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Altun Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kasım Ayı Meclis toplantısında  konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; ülke ve bölge ekonomisinde yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler vererek; Geçtiğimiz aydan bugüne kadar süren Ortadoğu’daki olumsuz gelişmeleri maalesef üzülerek takip ediyoruz. Gazze şehri, adeta içerisinde yaşayan sivil halkla birlikte, yok edilmek isteniyor. Günahsız binlerce çocuğun ve kadının, korkunç bir şekilde bombalandığını görüyoruz. Bu durumun bir an önce sona ermesini diliyor, İsrail Filistin savaşının kalıcı bir ateşkes ile sonuçlanmasını umduğumuzu belirtmek istiyorum. Her iki halk açısından vicdanlı ve adaletli bir yapının oluşturulmasını, kalıcı ve istikrarlı bir barış ortamının tesis edilmesini dilediğimizi ifade etmek istiyorum. Rusya Ukrayna ve İsrail Filistin savaşlarının coğrafi konumu düşünüldüğünde, petrol ve doğalgaz rezervlerinin ortasında yaşanan çatışmaların meydana getirdiği olumsuz ortam; petrol ve doğalgaz fiyatlarının artmasına yol açmaktadır” dedi.

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere de değinen İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “6 Şubat deprem felaketinin ekonomik etkileri, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler ve son dönemdeki faiz artışları da, iç piyasayı etkileyen gelişmeler olarak değerlendirilmektedir.  Tüm bu hususlar birlikte ele alındığında, hem ülke dışında hem de ülke içinde yaşanan gelişmeler, yakın gelecek için Türkiye ekonomisi adına, olumlu bir tablo ortaya koymamaktadır. Umuyoruz ki, 2024 yılı ülkemiz adına, enflasyonun nispeten kontrol altına alındığı, fiyat istikrarının sağlandığı, döviz kuru ve faiz oranlarının makul olduğu bir sene olur” dedi.

İTSO Kasım ayı meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Yüksel Cirdi, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 

Kasım ayı meclis toplantısında,  gündemdeki konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.



Yorum Gönder