İTSO’da ‘Yeniden Değerlendirme’ Semineri Düzenledi

16 Aralık 2022 Cuma 14:57
Bu haber 297 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası iş birliği ile üyelere yönelik İstanbul TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Eğitmen Nedim Boz tarafından ‘Yeniden Değerlendirme’ Semineri Düzenlendi.

İTSO'da ‘Yeniden Değerlendirme' Semineri Düzenledi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası iş birliği ile üyelere yönelik İstanbul TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Eğitmen Nedim Boz tarafından ‘Yeniden Değerlendirme’ Semineri Düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar; “Uzun bir pandemi sürecinin ardından meslek mensubu arkadaşlarımız ile birlikte bir eğitim toplantısında daha birlikteyiz. Yıl sonu olması itibariyle bu eğitim seminerimiz çok önemli diyebiliriz. Meslek hayatımızın dönüm noktası olan bir ayda olduğumuzu düşünüyorum.  Değerli meslektaşlarım; Hayatımızın en sert enflasyonu dönemini yaşıyoruz. 24 aydır çok sert bir enflasyonla mücadele etmemize rağmen ücretlerimizi arttıramadık. Maliyet değerlerimiz de çok düştü. Temennimiz yeni yılda ülkemiz ekonomisinin düzelmesidir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, İSMO olarak çalışmalarımızı ve Oda hizmetlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Eğitimlerimize de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Konunun en uzman kişileri ile meslektaşlarımızı buluşturarak, mesleki mevzuatların daha iyi anlaşılması için çaba sarf ediyoruz. Bu günkü seminerimizin faydalı geçmesini temenni ederken, yeni Ruhsat alan genç meslektaşlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

İskenderun Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, Bir Önceki Dönem  Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve İSMO Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç meslektaşlarına ruhsatlarını takdim ettiler.

Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Eğitmen Nedim Boz tarafından katılımcılara Yeniden Değerlendirme, Vergi Mevzuatındaki Güncel Değişiklikler hakkında sinevizyon destekli olarak bilgiler verildi.

Eğitmen Nedim Boz, meslek mensuplarının yıl sonu olması itibariyle yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti.  Eğitmen Nedim Boz seminerinde, Amortisman uygulamalarındaki yenilikler, Vergi Usul Kanunu (VUK) Ceza Hükümlerinde yapılan değişiklikler, Yeniden değerlendirme uygulamaları, Nakdi sermaye artırımı faiz indiriminde yenilikler, Sosyal medya kazanç istisnası, Gider pusulasında yeni düzenlemeler, Konut ve arsa tesliminde KDV uygulaması, KDV Tevkif atında değişiklikler ve diğer güncel değişiklikler hakkında meslek mensuplarını bilgilendirdi.

Seminer karşılıklı soru cevap ile son buldu.

Yorum Gönder