İYİ Parti Heyetinden İGC’ye Ziyaret

08 Şubat 2024 Perşembe 14:58
Bu haber 107 kez okundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ablası Mualla Özen'in vefatı nedeniyle Hatay programına katılamadığı için Akşener’i temsilen, İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, Genel Başkan yardımcısı Ali Demir, Hatay’a geldi.

İYİ Parti Heyetinden İGC'ye Ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ablası Mualla Özen'in vefatı nedeniyle Hatay programına katılamadığı için Akşener’i temsilen, İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, Genel Başkan yardımcısı Ali Demir, Hatay’a geldi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İYİ parti sözcüsü Kürşat Zorlu, Genel Başkan yardımcısı Ali Demir’e Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İl başkanı Nazmi Ceylan ve İlçe Belediye Başkan adayları eşlik etti.

İGC’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Diyap Atar, İYİ Partinin kurmaylarına seçim çalışmalarında başarılar diledi.

31 Mart yerel seçim çalışmalarına hız veren İYİ Parti, 6 Şubat depreminin yıldönümünde Hatay'da bir dizi ziyaretlerde görüş alışverişinde bulundu.

Gazetecilik mesleğinin önemine değinen İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mesleği iyileştirmek adına yapılacak çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Kürşat Zorlu, “Yerel basını çok önemsiyoruz. Burada da yerel basınımızın güzide mensuplarının özellikle özlü hakları ile ilgili gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerekse diğer mecralarda üzerimize düşen görevi seve seve yerine getirmeye çalışacağız.  Ve bu konuda siyasilerin atacağı her türlü adamın her fırsatta yanında olacağız. Çünkü basın emekçileri Bir ülkenin sesi soluğudur basının halka doğru biçimde haber vermesi ve severek mesleğini icra edebilmesi ve özgürlükleri sıralamasında ülkemizin yükselmesine etki edecektir. En çok hasarın Antakya'da olduğunu anımsatarak “6 Şubat'ta azim ve kararlılıkla olabildiğince can kurtarmak için İYİ Partili arkadaşlarımız canla başla çalıştı. 6 gün boyunca kesintisiz faaliyetlerine devam ettiler.  Bu faaliyetlerin sonucunda elde ettiğimiz gözlemler gözlemlerimizi ilgili kademelerle paylaştık." şeklinde konuştu.

6 Şubat depreminin ardından Hatay'a geldiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir, İYİ Parti’nin organize olarak Hatay’a gelerek arama kurtarma faaliyetlerini icra ettiklerini de anlattı.

İGC ziyaretinde konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali Demir, deprem kuşağındaki Türkiye Cumhuriyeti’nde Olağanüstü Haller Bakanlığı'nın kurulması gerektiğine dikkat çekerek "Ülkemiz deprem kuşağından ve bu bir milli güvenlik sorunudur. Süratle Olağanüstü Haller Bakanlığı'nın kurulması gerekir. Kızılay AFAD Olağanüstü Hal Bakanlığının bünyesine alınması gerekir. Lav edilen Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün oluşturulacak bakanlık bünyesinde yeniden teşkilatlandırılması gerekir. Deprem zamanındaki yardım toplama ile ilgili mevzuatımızın güncellenmesi gibi önemli hususlara ihtiyaç vardır.” dedi.








Yorum Gönder